Vladimir Putin ei pelannut joka­vuotisessa jääkiekko-ottelussa, jossa verkko on yleensä heilunut

Epäilyt Putinin terveyshuolista kasvoivat keskiviikon poissaolon myötä.

Vladimir Putin (vas.) pelasi vielä joulukuussa jääkiekkoa venäläisten kiekkolegendojen kanssa Strelnassa Pietarin lähistöllä.

12.5. 10:34

Venäjän presidentti Vladimir Putinin terveydentilasta liikkuu paljon huhuja ja arvioita, ja epäilyt terveysongelmista kasvoivat keskiviikkona.

Putin jätti nimittäin väliin jokavuotisen jääkiekon näytösottelun, joka pelattiin Sotšissa. Viime vuonna Putin teki ottelussa yhdeksän maalia, kun hänen joukkueensa voitti maalein 13–9.

Putin on tavannut pelata Venäjän ja Neuvostoliiton entisten tähtien kanssa sopuisassa ottelussa, jossa presidentin maalintekoa ei juuri yritetä häiritä.

Hän on käyttänyt ottelua osoituksena hyvästä fyysisestä kunnostaan, ja tämä oli vasta toinen kerta, kun vuodesta 2012 pelattu ottelu jäi Putinilta väliin.

Vuonna 2013 hän ei pelannut, mutta pudotti kuitenkin ottelun seremoniallisen avauskiekon. Tänä vuonna Putinia ei hallissa nähty, vaan hän lähetti videotervehdyksen.

”Toivotan teille onnea jäätaisteluihinne ja kuten sanotaan: paras voittakoon”, Putin totesi Kremlinin välittämässä tervehdyksessä.

Lue lisää: Vladimir Putin teki yhdeksän maalia jääkiekko-ottelussa, halaili pelaajia ja tapasi IIHF:n puheenjohtajan René Faselin

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat