Fitnessliitto sai palautevyöryn ja muutti mieltään – peruu tyrmistystä herättäneet suunnitelmansa

Suomen Fittnessurheilu ry ei aio sittenkään järjestää lapsille suunnattuja kilpailuja eikä muutakaan toimintaan missään muodossa.

Puheenjohtaja KP Ourama kertoo saaneensa palautetta alan toimijoilta, valmentajilta ja urheilijoilta.

12.5. 12:38 | Päivitetty 12.5. 23:32

Suomen Fitnessurheiluliitto on päättänyt perua lapsille suunnitellut fitnesskilpailut.

Liitto päätti ylimääräisessä puhelinkokouksessaan, että lajissa ei aloiteta lasten fitnessurheilu-toimintaa missään muodossa.

”Hallitus teki yksimielisen päätöksen lasten fitnessistä. Projekti ei ollut edennyt ideointia pidemmälle, kun se tuli julkisuuteen. Hallitusta ei informoitu asiasta ennen julkisuuteen tulemista”, sanoo Suomen Fittnessurheilu ry:n hallituksen puheenjohtaja KP Ourama tiedotteessa.

”Saimme palautetta alan toimijoilta, valmentajilta ja urheilijoilta. Suhtaudumme modernina lajiliittona kentän ääneen ja palautteeseen aina nöyrästi ja palvellen.”

Yle kertoi alkuviikosta liiton suunnittelevan kilpailuja 12–15-vuotiaille.

Suunnitelma nostatti arvostelua asiantuntijoiden keskuudessa, mutta vielä keskiviikkona liiton toiminnanjohtaja Ville Isola kertoi suunnitelmista.

”Luulen että kilpailumuoto sisältää urheilullisia elementtejä, joissa ilmennetään nopeutta, kestävyyttä, voimaa ja taitoja. Näen toiminnallisia ratoja ja oman painon kuntopiirityyppistä toimintaa, jossa kohteena on yläasteen koululaiset eli 12–15-vuotiaat”, Isola sanoi keskiviikkona.

KP Ouraman mukaan hallituksen päätös ei ole epäluottamuslause toiminnanjohtaja Isolalle. Liitto aikoo keskittyä nykyisiin kilpailusarjoihin ja koulutukseen.

”Teimme päätöksen yhdessä. Toiminnanjohtajamme tekee ansiokasta työtä lajin valmennuskoulutuksessa ja kilpailutoiminnassa. Lisäksi Isola tekee parhaillaan myös liikuntatieteen tohtorin väitöskirjaa fitnessistä.”

Syömishäiriöliitto huomautti, että lasten fitness on kaikilla tavoilla ongelmallista syömishäiriöiden näkökulmasta.

Liitto muistuttaa Twitter-tilillään, että yksikin syömiseen ja ulkonäköön liittyvä kommentti auktoriteettiasemassa olevalta aikuiselta voi laukaista lapsen syömishäiriön.

Järjestö toivoo seuroilta ja urheilun lajiliitoilta keskustelua miten ne turvaavat lasten ja nuorten keho- ja kasvurauhan.

”Lajin, jonka fokuksessa on ulkoisen olemuksen kehittäminen ja sen arvottaminen, ei tule kuulua lasten ja nuorten maailmaan. Meidän mielestä ei myöskään aikuisten.”

Lue lisää: Ravitsemus­terapeutti tyrmistyi lasten fitness-kisoista: ”En näe perusteita, miksi 12-vuotiaan edes pitäisi harrastaa fitnessiä”

Lue lisää: Tällä ohjeella Pernilla Böckerman saavutti bikini fitnessin MM-kultaa ja -hopeaa: ”Epäkkäät alas, pakarat taakse ja muista hymyillä”

Lue lisää: Kari-Pekka Ourama esitti aamiaisella supertähti Arnold Schwarzeneggerille rohkean kysymyksen ja sai tylyn mutta lempeän vastauksen: ”Halusin vajota maan alle”

-

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat