Riskienhallintaan erikoistunut yhtiö selvittää Mika Lehtimäen häirintätapaukseen liittyvää kokonaisuutta

Selvityksen on määrä valmistua ennen olympiakomitean jäsenistön ylimääräistä kokousta 31. toukokuuta.

Suomen olympiakomitean toimisto sijaitsee Sporttitalossa Pitäjänmäellä Helsingissä.

12.5. 13:07

Riskienhallintaan ja sisäiseen tarkastukseen erikoistunut BDO Oy on saanut tehtäväkseen selvittää Huippu-urheiluyksikön entisen johtajan Mika Lehtimäen häirintätapauksen.

Suomen olympiakomitean (OK) hallitus päätti tilata toimeksiannon kokouksessaan torstaina.

OK:n hallitus päätti jo aiemmin kokouksessaan 30. maaliskuuta, että se tilaa ulkopuolisen riippumattoman selvityksen, jossa arvioidaan Lehtimäen tapaukseen liittyvää kokonaisuutta.

Olympiakomitea järjesti jäsenjärjestöjen johdolle keskustelutilaisuuden toukokuun alussa, jossa se kuuli jäsenliittojen näkemyksiä asiasta.

Tämän jälkeen asiaa valmisteli valmistellut työryhmä, johon kuuluivat urheiluoikeuden professori Antti Aine, Oikeusvaltiokeskuksen johtaja Tuija Brax, Salibandyliiton toiminnanjohtaja ja urheilun kansainvälisen välitystuomioistuimen (CAS) välimies Pekka Ilmivalta ja Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja, työelämäprofessori Sami Itani.

Työryhmä laati toimeksiannon, etsi ja kilpailutti selvittäjiä. Tämän pohjalta se esitti selvityksen toteuttajaksi BDO-yhtiötä.

Toimeksianto käsittää olympiakomitean ja sen johdon toiminnan, kun Lehtimäelle oli annettu varoitus ja valittu jatkokaudelle ilman julkista hakua.

Selvityksen on tarkoitus valmistua toukokuun lopussa ennen olympiakomitean jäsenyhdistyksen ylimääräistä kokousta 31. toukokuuta. Samana päivänä järjestetään myös OK:n kevätkokous.

Lehtimäki irtisanoutui tehtävästä maaliskuussa sen jälkeen kun hänen viime syksynä saamansa varoitus epäasiallisesta käyttäytymisestä oli tullut julkisuuteen. Tehtävää hoitaa toistaiseksi yksikön varajohtaja Leena Paavolainen.

Huippu-urheiluyksikön johtajan paikka tulee avoimeen hakuun. Rekrytointi avataan perjantaina 13. toukokuuta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat