Entinen Bundesliiga-pelaaja sai 14 vuoden vankeus­tuomion, ampui miehen kadulle Istanbulissa

36-vuotias ex-jalkapalloilija vetosi oikeudessa itsepuolustukseen.

13.5. 12:48

Jalkapalloilun Saksan pääsarjassakin pelannut entinen jalkapalloilija Sezer Öztürk on saanut istanbulilaisessa tuomioistuimessa 14 vuoden ja seitsemän kuukauden vankeusrangaistuksen, uutisoi Bild.

Tuomion mukaan Öztürk ampui viime syyskuussa Istanbulissa 24-vuotiaan miehen kadulla. Riita sai alkunsa, kun mies oli kavereineen tukkinut tien ja Öztürk joutui riitaan uhrin kanssa.

Öztürk piileskeli poliisia marraskuun lopulle asti, jolloin hän jäi kiinni yrittäessään matkata kuorma-autossa Georgiaan. Syyttäjä vaati Öztürkille jopa 23 vuoden vankeusrangaistusta murhasta. Öztürk vetosi itsepuolustukseen, koska ryhmä oli uhkaillut häntä.

Ammattilaisena Öztürk pelasi viimeksi Besiktas Istanbulissa vuonna 2015. Sitä ennen hän pelasi myös kaupunkikilpailijassa Fenerbahçessa pelattuaan alun perin Rot-Weiß Essenin ja Leverkusenin nuorisojoukkueissa.

Öztürk, 36, edusti Saksassa Nürnbergiä ja Bayer Leverkusenia ja pelasi yhdeksän ottelua Saksan ylimmällä sarjatasolla. Hän edusti urallaan myös turkkilaisseuroja Fenerbahcea ja Besiktasia sekä belgialaista Germinal Beerschotia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat