Koripallotähti Brittney Grinerin piina jatkuu: Venäjä pidensi tutkinta­vankeutta

Griner on ollut vangittuna jo kolme kuukautta.

Brittney Griner pelasi viime kesänä Tokion olympiaturnauksessa.

13.5. 18:03

Venäjän viranomaiset ovat pidentäneet yhdysvaltalaisen koripallotähden Brittney Grinerin tutkintavankeutta yhdellä kuukaudella, kertoo uutistoimisto Reuters. Tietolähteenä oli Grinerin asianajaja.

Griner pidätettiin 17. helmikuuta Moskovan lentokentällä, kun hänen matkatavaroistaan löytyi kannabisöljyä sisältäviä sähkötupakan patruunoita. Häntä uhkaa jopa kymmenen vuoden vankeustuomio.

Pidätys tapahtui, kun kaksinkertainen olympiakultamitalisti Griner oli palaamassa Yhdysvaltoihin WNBA-seuransa Phoenix Mercuryn harjoitusleirille. WNBA-kauden ollessa tauolla Griner on pelannut Venäjän liigassa Jekaterinburgin joukkueessa. Hän on pelannut Venäjällä jo usean kauden ajan.

Grinerin asianajajien mukaan pelaajaa odottaa Venäjällä oikeudenkäynti, mutta Yhdysvaltojen viranomaisten mukaan kyse on ”väärin perustein vangitsemisesta”. Yhdysvaltojen hallituksen mukaan syynä vangitsemiselle on vain se, että kyse on Yhdysvaltojen kansalaisesta.

Lue lisää: Yhdysvallat haluaa Venäjällä pidätetyn koripallo­tähden vapaaksi: ”Vangittu väärin perustein”

Lue lisää: Tällainen ihminen on venäläisten vankina viruva 206-senttinen roolimalli ja edelläkävijä Brittney Griner: ”Hän on kuin puu”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat