Harri Pesonen näytti väläyksiä siitä, mitä Leijonilta vaaditaan lisää

Nykyään kaikissa palloilulajeissa vahvana agendana on opettaa lapsille peliin täysillä heittäytymistä, urheilutoimittaja Jussi Heimo kirjoittaa.

Harri Pesonen tuuletti äänekkäästi Suomen avausmaalia.

13.5. 22:50

Leijonista on viime vuosien arvokisoissa tullut tylyn tehokas voittokone. Viihdyttävyyttä tärkeämpää on hoitaa hommat viisikkona. Puolustaa ja hyökätä – yhdessä.

MM-kullan, -hopean ja olympiavoiton jatkeeksi sapluuna toi MM-kotikisojen avausottelussa Norjaa vastaan halutun tuloksen.

Nykyään kaikissa palloilulajeissa vahvana agendana on opettaa lapsille peliin täysillä heittäytymistä. Innostumista ja rohkeata omien taitojen kokeilemista. Sitä samaa haluaisi nähdä enemmän myös Leijonien pelissä.

Väläyksiä tästä näytti hyökkääjä Harri Pesonen. Alkuvoimainen avausmaalin tuuletus muistutti kaikille, mikä on makeinta jääkiekkoilussa.

Toisessa erässä Pesonen haastoi rohkeasti laidassa. Se tuotti ylivoiman. Samanlaisia tekoja toivoisi muiltakin Suomen hyökkääjiltä.

Määrätietoiset haastot hyökkäyspään yksi vastaan yksi -tilanteissa tuottaisivat lisää maalipaikkoja – ja osumiakin, kuten Toni Rajala toisessa maalissa näytti. Ne aiheuttaisivat myös lisää jäähyjä vastustajille.

Alkulohkossa ylivoimakuvioita olisi hyvä päästä hiomaan. Kaikki kunnia Norjalle, mutta jotain se kertoo Suomestakin, kun vastustaja ei joudu ottelussa kuin kerran rikkomaan kaksinkamppailussa jäähyn arvoisesti.

Leijonat, haluamme nähdä rohkeampaa ja röyhkeämpää haastamista Latviaa vastaan lauantaina.

Tilaa MM-kisojen uutiskirje osoitteesta hs.fi/urheilukirje/

Lue kaikki MM-jääkiekon kisajutut osoitteessa https://www.hs.fi/aihe/jaakiekon-mm-kisat/

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat