Mikael Granlund iski viime hetkillä voiton Leijonille, Jukka Jaloselta tiukkaa tekstiä C Moren haastattelussa

Mikael Granlund pelasi ykkösketjussa Latviaa vastaan.

Sakari Manninen (kesk.) teki Suomen 1–1-tasoitusmaalin Latviaa vastaan. Mikael Granlund syötti ja iski ottelun loppuhetkillä Leijonien toisen osuman.

14.5. 16:59 | Päivitetty 15.5. 9:32

Leijonien kohuvahvistus Mikael Granlund nousi sankarin rooliin heti ensimmäisessä MM-ottelussaan.

Nashvillen tähtihyökkääjä räjäytti Nokia-areenan 11 483-päisen yleisön upottamalla isäntien ratkaisuosuman Latvian verkkoon vajaat kolme minuuttia ennen loppua.

Suomi otti Granlundin maalilla 2–1-voiton nihkeän esityksen jälkeen.

Kotikatsomon hullaannuttanut osuma syntyi ylivoimalla Mikko Lehtosen poikittaissyötöstä. Martins Dzierkals ehti istua jäähyboksissa vain 18 sekuntia.

Granlund oli tärkeässä roolissa myös tasoitusmaalissa. Se syntyi ylivoimalla onnekkaan kimmokkeen jälkeen.

Granlundin ampuma kiekko pomppasi päätypleksistä sopivasti toiselle kulmalle. Sakari Manninen pääsi viimeistelemään puolityhjään maaliin.

” Jos tämä peli oltaisiin hävitty, niin en tiedä, olisiko tullut ratkaisupelejä. Tämä pitää vaan voittaa. Ei voi ajatella pelkästään, että saadaan kokemuksia” Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi C Moren haastattelussa.

"Latvia oli juuri niin hyvä kun etukäteen ajattelimme. He puolustivat hyvin ja sumputtivat keskustaa. Tällaisia nämä pelit Latviaa vastaan ovat viime vuosina olleet. Viime kisoissa taisimme voittaa jatkoajalla ja taas oli maalin peli.”

Tiukassa paikassa Leijonat puristi kuitenkin voittomaalin. Se on henkisesti vahvan joukkueen merkki.

” Hyvä että pystymme maalin pelejä kääntämään.”

Granlund sai raikuvimmat suosionosoitukset jo pelaajaesittelyssä ja nousi teoillaan vielä suuremmaksi lemmikiksi. Hurraa-huudot olivat vielä voimakkaampia kamppailun päätyttyä.

Huippuammattilaisesta on takuuvarmasti paljon iloa turnauksen edetessä.

Nashvillen tähtihyökkääjä istutettiin odotetusti Mannisen ja Teemu Hartikaisen rinnalle Suomen ykkösnyrkkiin.

Kamppailun luonne oli aavistettavissa Latvian kaikin tavoin luokattoman MM-avauksen jälkeen.

Harijs Vitolinsin johtama joukkue hyökkäsi Leijonien kimppuun USA-kamppailun läpsyttelystä sisuuntuneena ja järjesti suomalaisyleisölle runsaasti tuskaisia hetkiä.

Suomelta on kohtuutonta odottaa jatkuvaa riemumarssia, mutta silti MM-isännän esitys jäi odotettua valjummaksi.

Pahimmalta sentään vältyttiin.

Latvian johtomaalin viimeistellyt Rudolfs Balcers ja toinen NHL-vahvistus Elvis Merzlikins toivat odotetusti merkittävän lisän Latvian joukkueeseen.

Balcers valtasi laiturin paikan San Josen kokoonpanosta ja tehtaili NHL-uransa parhaat pisteet 11+12=23. Saldo riitti yhdeksänteen sijaan joukkueen sisäisessä pörssissä.

Merzlikinsin MM-avaus oli vielä vaikea. Kun hän pääsi Yhdysvaltoja vastaan neljännen kiekon taakseen ajassa 20.33, vaihtokaan ei ollut varmasti kaukana.

Nyt Columbuksen veskari oli kuin eri mies perjantaihin verrattuna. Sen näki tulisieluisen torjujan elekielestä alkuminuuteista lähtien. Hanskakäsi oli tulikuuma.

Merzlikins vartioi päättyneellä kaudella Columbuksen maalia 59 ottelussa ja jätti Joonas Korpisalon kakkosvahdin rooliin (22 ottelua).

Merzlikins sai koottua itsensä viime kesän tragedian jälkeen. Silloin hän menetti virkaveljensä ja hyvän ystävänsä Matiss Kivlenieksin juhlaillan päätteeksi. Lupaava latvialaisvahti menehtyi saatuaan ilotulitteen rintaansa.

Suomi jatkaa MM-urakkaansa maanantai-iltana klo 20.20 Yhdysvaltoja vastaan.

Yhdysvallat aloitti turnauksen 4–1-voitolla Latviasta ja kohtaa vielä sunnuntaina iltapäivällä Itävallan.

Tilaa MM-kisojen uutiskirje osoitteesta hs.fi/urheilukirje/

Lue kaikki MM-jääkiekon kisajutut osoitteessa https://www.hs.fi/aihe/jaakiekon-mm-kisat/

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat