Kaisa Mäkäräinen juoksi kovan ajan puoli­maratonilla – Alisa Vainio kuitenkin liian vahva

”Halusin kokeilla kuinka jalkani toimivat uudella alustalla, jos innostun myöhemmin kokeilemaan tätä enemmänkin”, Mäkäräinen kommentoi.

Kaisa Mäkäräinen on pitänyt kunnostaan huolta aktiiviuransa jälkeenkin.

14.5. 18:34

Vaikka Kaisa Mäkäräinen lopetti loisteliaan ampumahiihtouransa jo yli kaksi vuotta sitten, on hän edelleen hurjassa kunnossa.

Siitä saatiin viimeisin näyte Helsingissä juostulla puolimaratonilla, kun Mäkäräinen juoksi naisten sarjassa kolmanneksi kovalla ajalla 1:25.28.

”Tämä oli ensimmäinen juoksukisani asvaltilla. Halusin kokeilla, kuinka jalkani toimivat uudella alustalla, jos innostun myöhemmin kokeilemaan tätä enemmänkin”, Mäkäräinen kertoi tiedotteessa.

Hiihtouransa jälkeen Mäkäräinen on harrastanut jonkin verran polku- ja vuorijuoksua, kuten myös ampumajuoksua.

”En ole ehtinyt hiihtotalven jälkeen juosta kovinkaan paljon, mutta tämän perusteella pystyn juoksemaan asvalttikisojakin. Puolimaraton taitaa olla minulle kuitenkin liian pitkä, lyhyemmät matkat saattavat kiinnostaa enemmän.”

Naisten puolimaratonin voittaja Alisa Vainio piti hyvää vauhtia, vaikka kyseessä taisi olla hänelle enemmänkin harjoitusveto. Aika oli 1:12.46, kun hänen ennätyksensä on vain 24 sekuntia parempi.

”Ajattelin etukäteen sellaista 1:16:n aikaa, mutta kovempaahan tuo meni. Perusraastoa raskailla jaloilla tiiviin harjoittelun lomassa”, Vainio totesi juoksustaan.

Vainion jatko-ohjelma riippuu siitä, toteutuuko hänelle paikka heinäkuisten Eugenen MM-kilpailujen maratonille. Rankingin kautta se todennäköisesti irtoaa, vaikka suora MM-raja jäikin kevään maratoneilla runsaan 20 sekunnin päähän.

”Nyt haen ratakisoja ja niiden kautta rytmiä ja nopeutta. Vuoristoleiri ennen MM-kisoja tulee mietittäväksi, jos valinta kisoihin tulee.”

Helsinki City Running Day keräsi lauantaina Helsinkiin lähes 14 000 ennakkoilmoittautunutta kisaamaan maratonilla, puolimaratonilla ja 5 kilometrillä.

Naisten maratonin voitti Annemari Kiekara mainiolla ajalla 2:41.11. Viikko sitten hän juoksi Barcelonassa 2.40.14.

”Olisipa viikko sitten ollut näin hyvä päivä, niin aika olisi painunut silloin nopeassa kisassa paljon paremmaksi. 2:36 olisi mennyt”, Kiekara totesi.

Miesten maratonin voitti Oscar Holmström ajalla 2.24.57. Helsinkiläinen, kardiologiaan erikoistuva 29-vuotias lääketieteen tohtori on noussut muutamassa vuodessa harrastelijajuoksijasta Suomen maratonin kärkitasolle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat