Teuvo Teräväinen teki avausmaalin ja alusti voittomaalin, kun Carolina pudotti Bostonin

Carolina voitti kuudennen kerran peräkkäin pudotuspelien seitsemännen ottelun.

Teuvo Teräväinen (toinen vas.) teki Carolinalle johtomaalin avauserässä.

15.5. 9:12

Carolina Hurricanes jatkaa NHL-jääkiekkoliigan pudotuspelien toiselle kierrokselle. Carolinan ja Boston Bruinsin välisen ottelusarjan seitsemäs peli kääntyi Hurricanesin 3–2-voitoksi.

Teuvo Teräväinen teki ottelun avausmaalin ensimmäisen erän lopulla ohjaamalla Max Domin syötön maalinedustalta reppuun. Teräväinen tarjoili vastapalveluksena Domille 3–1-maaliin johtaneen syötön toisessa erässä. Myös Carolinan toinen osuma oli Domin käsialaa.

”Kärkipelaajamme suoriutuivat todella hyvin. Se meni oikein. Kaikki toimi alusta viimeiseen kahteenkymmeneen sekuntiin asti, jolloin homma meni kiharaiseksi. Vahva, vahva peli”, Carolinan päävalmentaja Rod Brind'Amour sanoi NHL:n nettisivuilla.

Antti Raanta nousi Carolinan ykkösmaalivahdiksi sen jälkeen kun Frederik Andersen loukkaantui huhtikuun puolivälissä. Hän aloitti kuusi ottelua Bostonia vastaan, torjui kolme voittoa ja pysäytti 92,7 prosenttia maalia kohti suuntautuneista laukauksista.

Seitsemännessä pelissä Raanta torjui 27 kertaa.

”Kun yksi liigan parhaista maalivahdeista loukkaantuu, tietenkin se kirvelee, mutta kuten koko kauden ajan joukkue tekee edessäni mahtavaa työtä. Yritin vain hoitaa oman hommani ja auttaa kaverit voittoon”, Raanta sanoi.

Carolina voitti kuudennen kerran peräkkäin pudotuspelien seitsemännen ottelun. Näin pitkä seiskapelien voittosarja alkoi kevään 2006 pudotuspeleistä ja sivuaa NHL:n ennätystä.

Carolina kohtaa pudotuspelien toisella kierroksella joko New York Rangersin tai Pittsburgh Penguinsin. Carolinan vastustaja selviää Rangersin ja Pittsburghin seitsemännessä kohtaamisessa maanantain vastaisena yönä.

Kaksi edellistä NHL-mestaruutta voittanut Tampa Bay Lightning lunasti paikan toiselle kierrokselle seitsemännessä pelissä tiukalla 2–1-vierasvoitolla Toronto Maple Leafsia vastaan.

Nicholas Paul teki kaksi maalia Tampa Baylle. Paul on kotoisin noin puolen tunnin ajomatkan päässä Torontosta.

”Kun nuorena kävin Leafsin peleissä, jo lämmittelyssä yleisö huusi ja sähköisyys hallissa oli järjetön”, Paul muisteli.

”Tulimme tänne ja teimme todella kovaa töitä, meillä ei ollut epäilyksiä. Pidimme yhtä, kaikki antoivat parastaan, blokkasivat laukauksia, keskittyivät yksityiskohtiin ja voittivat kamppailuja. Oli iso juttu voittaa tällainen peli tällaisessa hallissa, erityisesti kun perheenjäsenet olivat katsomossa”, Paul sanoi.

Tampa Bayta vastaan luistelee pudotuspelien toisella kierroksella Florida Panthers.

Edmonton Oilers pudotti Los Angeles Kingsin jatkosta joukkueiden seitsemännessä kohtaamisessa, joka päättyi kanadalaisjoukkueen 2–0-voittoon.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat