Leijonille supervahvistus, Miro Heiskanen lentää Tampereelle pikavauhtia: ”Maailmanluokan puolustaja”

Dallas Starsissa vahvan kauden pelannut Heiskanen saapuu Tampereelle torstaina, jolloin Leijonilla on välipäivä.

Miro Heiskanen vahvistaa MM-kisoissa Leijonia.

16.5. 12:13 | Päivitetty 16.5. 13:47

Tampere.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen gm:llä Jere Lehtisellä oli syytä hymyyn Nokia-areenan uumenissa maanantaina.

Lehtinen pääsi kehumaan olan takaa Leijonien tulevaa NHL-apua. Puolustaja Miro Heiskanen saapuu Leijonien avuksi MM-kotikisoihin torstaina., joka on Leijonien välipäivä. NHL:n puolustajien parhaimmistoon kuuluva Heiskanen on NHL-meriittiensä puolesta turnauksen kenties paras pelaaja.

”Aika hienoa, että tulee. Maailmanluokan puolustaja. Riittää energiaa ja virtaa, ha haluaa jatkaa kautta ja menestyä. Jos miettii peliaikoja, paljonko pelasi ja viimeisessä pelissä halusi itse ratkoa. Harmillista heille, että eivät päässeet jatkoon, mutta meille iso apu”, Lehtinen sanoi.

Asiat selvisivät nopeasti, sillä Dallas putosi jatkosta Calgarya vastaan aamukahdeksan maissa Suomen aikaa. Heiskasen tulosta kerrottiin puoliltapäivin. Heiskasen kiinnostus kisoihin oli tiedossa, jos terveystilanne sen sallisi.

”Kun peli oli ohi, en samantien ollut yhteydessä, mutta melko nopeasti. Tiesi, että tullaan kysymään. Aikaisemmin on oltu yhteydessä, kun pudotuspelit alkoivat”, Lehtinen sanoi.

Myös Dallasin keskushyökkääjä Roope Hintzin kanssa Lehtinen jutteli, mutta vastaus oli odotettu. Hintz oli NHL:n pudotuspeleistä sivussa loukkaantumisen takia eikä pysty matkustamaan Leijonien avuksi.

”Sen tiesi, että on vähän vakavampi vamma, kun ei seiskapelissä pelannut. Harmitteli tottakai, kun on kotikisat. Oli kova halu tulla, mutta nyt viestiteltiin, että jää väliin. Tällaista urheilu välillä on.”

Muilta osin Lehtinen sanoi, että tilannetta katsotaan rauhassa. Leijonissa on auki enää yksi paikka. NHL:stä kausi on ohi myös hyökkääjistä Bostonin Erik Haulalla, Dallasin Joel Kivirannalla ja Pittsburghin Kasperi Kapasella.

Puolustajista Dallasin mukana putosivat Heiskasen ohella Esa Lindell ja Jani Hakanpää, Los Angelesista Olli Määtän kausi loppui jo yhtä yötä aiemmin.

Määtällä ja Kapasella sopimus on katkolla, mikä voi tehdä heidän tulostaan epätodennäköistä. Jos joukkue haluaa käyttöönsä 14 hyökkääjää, olisi tarjolla Kiviranta tai Haula. Heiskasen saapuessa käytössä on kahdeksan puolustajaa ja 14 hyökkääjää.

Lehtinen sanoi, että tilannetta katsotaan rauhassa eikä antanut takarajaa sille, koska viimeisen passin kohtalo ratkeaa.

Leijoniin liittyvä Heiskanen on on taitava kiekollisena pelaajana ja nopea luistelija.

Hän siirtyi neljä vuotta sitten Helsingin IFK.ssta Dallasiin. Hän on pelannut NHL-liigassa 275 runkosarjaottelua, ja tehnyt niissä 131 tehopistettä (33+98).

Tällä kaudella Heiskasen saldo oli 70 runkosarjan ottelussa 5+31. Seitsemässä pudotuspelissä tehopisteitä kertyi kolme.

Heiskanen teki viime kesänä Dallasin kanssa kahdeksan vuoden jatkosopimuksen, joka tuo hänelle 67,6 miljoonan dollarin eli noin 57,6 miljoonan euron tulot. Heiskasen palkkakattoon laskettavat keskiansiot ovat vuosittain 8,45 miljoonaa dollaria.

NHL:ään siirtymisensä jälkeen Heiskanen ei ole ennen Tampereen turnausta pelannut Leijonissa.

Tilaisuuksiakaan ei ollut. 2019 MM-kisojen aikaan Heiskanen pelasi pudotuspelejä, 2020 MM-kisat peruttiin ja viime vuonna Heiskasen tulokassopimus päättyi. Uusi syntyi vasta kesällä. Olympialaisiin NHL-pelaajat eivät lähteneet.

Kausi 2017–18 oli sen sijaan Heiskaselle edustustehtävien täyteinen. Heiskasesta tuli sillä kaudella toinen suomalainen, joka on pelannut saman kauden aikana alle 20-vuotiaiden MM-kisat, olympialaiset sekä aikuisten MM-kisat. Aiemmin samaan oli yltänyt Saku Koivu.

Heiskasen tulon jälkeen Leijonat kohtaa perjantaina iltapäivän ottelussa Iso-Britannian.

Ennen perjantaita ohjelmassa on kaksi ottelua. Tänään kello 20.20 alkavassa ottelussa on vastassa Yhdysvallat ja keskiviikon iltapelissä Ruotsi.

Jääkiekkoliitolla on lätkäfaneille toinenkin iloinen uutinen. Liiton mukaan jokaiseen peliin vapautuu pääsylippuja kansainvälisistä kiintiöistä vielä ottelupäivinä.

Lue lisää: Vielä nopeampi Heiskanen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat