Venäjällä yritettiin omia Leijonien pelaajat: ”Suomalaisten pitäisi kiittää Venäjää”

Venäläinen urheilusivusto Championat iloitsi, kun KHL:ssä pelanneet suomalaispelaajat olivat avainroolissa MM-ottelun voitossa Yhdysvalloista.

Mikko Lehtonen, Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen ylsivät tehopisteille, kun Leijonat kaatoi Yhdysvallat maanantaina.

17.5. 13:58

Suomen joukkue on aloittanut jääkiekon MM-kotikisansa vahvasti. Kolmen pelin jälkeen Leijonien sarakkeessa on yhtä monta voittoa.

Leijonat kaatoi maanantai-iltana Yhdysvallat tylysti 4–1.

Suomen voitto nousi otsikoihin myös Venäjällä. Urheilusivusto Championat nosti artikkelissaan esiin erityisesti KHL:ssä vielä aiemmin tällä kaudella pelanneiden Sakari Mannisen, Mikko Lehtosen ja Teemu Hartikaisen panoksen.

Manninen keräsi ottelussa tehot 1+2, Lehtonen 1+1 ja Hartikainen 0+1. Vaikka koko kolmikolla oli merkittävä rooli Suomen voitossa, niin silti Championatin voi sanoa vetävän artikkelinsa otsikossa härskisti kotiinpäin.

Otsikko oli vapaasti käännettynä:

Suomalaisten pitäisi kiittää Venäjää USA:n kaatamisesta!

Tuon päälle jutun alussa todettiin vielä:

”Ex-venäläiset” Manninen, Lehtonen ja Hartikainen esiintyivät vakuuttavasti amerikkalaisia vastaan.

Manninen ja Hartikainen edustivat aiemmin tällä kaudella Salavat Julajev Ufaa. He lähtivät Venäjältä pois pian Venäjän Ukrainassa käynnistämän suurhyökkäyksen alkamisen jälkeen.

Lehtonen puolestaan pelasi kauden loppuun Pietarin SKA:n riveissä. Hän siirtyy ensi kaudeksi Sveitsin liigan Zürich Lionsiin.

Ukrainan sota johti siihen, ettei Venäjää nähdä pelaamassa Suomen MM-kisoissa. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF sulki Venäjän ja Valko-Venäjän ulos kilpailutoiminnastaan.

MM-kisojen väliin jääminen on varmasti kova kolaus jääkiekkoa rakastavalle ja siinä menestyneelle Venäjälle. MM-turnauksen sijaan maan ykkösmiehistö joutui tyytymään itse järjestämäänsä turnaukseen, jossa se mitteli taitojaan Valko-Venäjää sekä Venäjän nuorisomaajoukkuetta vastaan.

Tuon turnauksen voitto oli MM-kisoissa pelaamiseen verrattuna kovin laiha lohdutuspalkinto.

Tilaa MM-kisojen uutiskirje osoitteesta hs.fi/urheilukirje

Lue kaikki MM-kisajutut osoitteessa hs.fi/aihe/jaakiekon-mm-kisat

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat