Marko Anttila ojensi isällisesti USA:n rähisijää – huvittava tilanne tallentui kameraan: ”Tykkäävät soittaa suutaan”

Marko Anttila näytti USA:n pelaajalle kaapin paikan.

Mörkö määrää. Leijonien Marko Anttila otti USA:n Sam Laffertyn tiukkaan lukko-otteeseen maanantain kuumassa ottelussa.

17.5. 18:03

Tampere

Leijonien 36-vuotias varakapteeni Marko Anttila on viimeisiä pelaajia, joiden kanssa kannattaa alkaa nahista tai vääntää MM-jäillä.

Tämän sai huomata maanantai-illan kuumassa ottelussa USA:n hyökkääjä Sam Lafferty, joka pääsi ”Mörön” tymäkkään käsittelyyn.

Vääntö sai alkunsa, kun Anttilan ketjukaveri Saku Mäenalanen jysäytti vaarallisen näköisen laitataklauksen.

Sen jälkeen alkoi tapahtua. MM-turnauksen pisin pelaaja Anttila (203 cm/104 kg) otti Chicago Blackhawksia edustavan 27-vuotiaan jenkkihyökkääjän tiukkaan lukko-otteeseen, eikä Laffertylla ollut palaakaan vastata.

Tv-kuvien perusteella näytti, että nujakka lähinnä nauratti Anttilaa.

”Jenkit tykkäävät soittaa suutaan vähän joka paikassa. Se oli mukava jutustelu siinä kohtaa”, Anttila kuvaili huvittuneena tiistain jääharjoituksen jälkeen.

”(Mäenalasen) taklaus oli vähän semmoinen, että tiesin, että sieltä saattaa joku yrittää tulla Sakun päälle. Otin sitten yhden pelaajan ainakin pois. Ei siinä mitään sen ihmeempää.”

Leijonien ja USA:n välisessä ottelussa nähtiin useita tulisia yhteenottoja vihellysten jälkeen.

”Ei se yllättänyt. Kaikilla on aika paljon virtaa, ja nämä ovat hienoja pelejä. Se luo sitä tunnetta. Heistäkin näki, että he haluavat voittaa niin kuin mekin”, Anttila näki.

”Ei mielestäni eilisessä pelissä mitenkään pahasti mennyt yli. Siellä oli muutama kyseenalainen taklaus, mutta muuten oli rehtiä vääntöä.”

Leijonien turnaus jatkuu keskiviikkoiltana, kun vastassa on rakas arkkivihollinen Ruotsi.

”Vastassa on aktiivinen joukkue, joka pelaa aika tiiviisti. Meidän pitää olla luistelulla valmis vastaamaan Ruotsin liikkeeseen. Erikoistilanteet korostuvat. Eilen otettiin muutama turha jäähy. Koetetaan karsia ne pois”, Anttila korosti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat