Liigakärki KuPS sivusi OPS:n peräkkäisten tappiottomien liigapelien Suomen ennätystä

HJK nousi täpärästi kirivoittoon – FC Lahti oli yllättää, mutta onni hylkäsi.

Paluumuuttaja Perpamir Hetemaj (keskellä) teki HJK:lle maalin ottelussa FC Lahtea vastaan.

17.5. 20:31

KuPS on kulkenut lähes vuoden ajan tappiotonta taivaltaan miesten jalkapalloliigassa. Edellisen kerran joukkue hävisi 29. toukokuuta viime vuonna.

Tiistaina KuPS haki vakuuttavan 3–0-voiton AC Oulun vieraana, joten kuopiolaiset ovat pelanneet 29 perättäistä liigapeliä ilman tappiota. Saavutus sivuaa Oulun Palloseuran tekemää pääsarjaennätystä vuodelta 1981.

Maalipörssin kärki Tim Väyrynen iski pelin avausmaalin kauden kuudennella osumallaan.

”Olen päässyt pelaamaan hyvien jätkien kanssa. Tänäänkin loistava syöttö, josta pääsin nauttimaan. Nuo paikat ovat minun erikoisalaani”, Väyrynen kertasi vasemman jalan viimeistelyään.

Väyrynen siirtyi Kuopioon elokuussa, joten hän ei ole hävinnyt KuPS-paidassa yhtään liigapeliä.

KuPS voi saada yli 40 vuotta vanha ennätyksen kokonaan itselleen ensi maanantaina HIFK:n vieraana.

”Se tulee jos tulee. Teemme oman hommamme mahdollisimman hyvin, ja jos me ansaitsemme ennätyksen, se tulee”, Väyrynen sanoi.

HJK nousi 3–2-kirivoittoon FC Lahdesta yllätyksellisessä ottelussa.

Lahtelaiset iskivät molempien jaksojen lopussa pallon Klubin verkkoon, mutta puhti, taito ja onnikaan eivät aivan riittäneet. FC Lahdelle seurasi kauden ensimmäinen vierastappio.

”Nälkää ja halua oli voittaa – mutta olen pettynyt tulokseen. HJK:lta ei saa mitään ilmaiseksi”, FC Lahden vastuuvalmentaja Ilir Zeneli harmitteli.

Tasainen mutta hituseltaan HJK:n hallitsema avausjakso päättyi tyrmäävästi. Taukovihellyksen kynnyksellä FC Lahden Juho Pirttijoki ohjasi ilmasta takatolpan vierestä Altin Zeqirin passista 0–1.

Toinen kolmevarttinen jatkui samalla tehokkuudella kuin mihin ensimmäinen päättyi. Vain kymmenessä minuutissa Klubi kiilasi johtoon, kun viimeistelyssä onnistuivat lähietäisyydeltä Bojan Radulovic ja Perparim Hetemaj.

HJK:n toista maalia edelsi maalivahti Antonio Regueron loistotorjunta, kun hän pysäytti Casper Terhon tykityksen saamatta palloa riittävän turvallisen matkan päähän.

FC Lahti ylsi 84. minuutilla 2–2-tasoitukseen Teemu Penninkankaan ylänurkkaupotuksella, mutta puolustaja Hysen Memollan purku omaan maaliin hetki myöhemmin ratkaisi pelin.

”Aluksi oli vähän hidasta pelinrakentelua, mutta tauolla joukkue reagoi hyvin, sitten päästiin boksiin ja selustaan”, HJK:n valmentajista Toni Korkeakunnas kiteytti tuuratessaan sairastunutta pääluotsi Toni Koskelaa.

Haka ja SJK tasasivat sarjapisteet Valkeakoskella 1–1-tasapelillä. Vierasjoukkueen johtomaalin laukoi tunnin pelin jälkeen rangaistuspotkusta chileläishyökkääjä Josepablo Monreal. Hakan lisäajan tasoitusmaali merkittiin Anthony Herbertille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat