Kari Jalonen vastaa tšekkiläismedian kritiikkiin: ”En usko, että huutaminen saa ketään pelaamaan paremmin”

Kari Jalosen valmentama Tšekki on ajautunut vaikeuksiin MM-kisoissa.

Kari Jalosella alkaa olla tukalaa.

18.5. 14:05

Tshekin jääkiekkomaajoukkueen MM-urakka on alkanut synkästi. Britannia-voiton jälkeen Kari Jalosen valmentama joukkue hävisi ensin Ruotsille 3–5 ja sen jälkeen shokeeraavasti Itävallalle voittolaukauskisan jälkeen 1–2.

Lupaavasti sujuneen MM-valmistautumisen jälkeen odotukset olivat korkealla, mutta tunnelma joukkueen ympärillä on kääntynyt nopeasti. Tiistaina tšekkiläismedia Isport uutisoi, että joukkueen NHL-vahvistus Dominic Simon oli jättänyt joukkueen yllättäen kesken turnauksen.

Isportin kuulemat huhut kertovat, että joukkueen pukukopissa tunteet olisivat kuumentuneet Simonin ja Detroit Red Wingsin Filip Hronekin välillä.

Joukkueenjohtaja Petr Nedved sanoi Simonin lähteneen kotiin henkilökohtaisten syiden takia.

Tiistai-illan Itävalta-tappion jälkeen päävalmentaja Jalonen sai jo rajua kritiikkiä tšekkiläiseltä lehdistöltä.

Idnes.cz-sivustolla hämmästeltiin Jalosen rauhallista esiintymistä haastattelupisteellä.

”Olisitko odottanut Kari Jalosen näyttävän harmituksensa ja kritisoivan joukkojaan häpeällisen tappion jälkeen? Ei, mitään sellaista ei tapahtunut. Tšekin maajoukkueen valmentaja teki useita lausuntoja, jotka eivät vastanneet sitä, mitä näimme katsomosta Tampereella”, sivuston toimittaja kirjoitti.

Jalonen kertoi tšekkiläismedialle, että Tšekillä oli ottelussa 14 superpaikkaa. Hän muistutti myös, että voittomaalikisasta saalistettu yksi piste voi olla vielä arvokas, kun paikkoja puolivälieräpaikoista ensi viikolla ratkotaan.

”En usko, että huutaminen saa ketään pelaamaan paremmin. En tee sellaista”, Jalonen sanoi.

Tšekkimediassa kultareunusten kaivelu kismitti.

”Kyllä, tšekkien täytyy pelätä etteivät he pääse puolivälieriin. Siitä huolimatta on yllättävää, että valmentaja näkee jotain positiivista yhdessä pisteessä. Katsomosta tarkkailtuna tapahtumat jäällä muistuttivat aivan liian usein kaartelua ilman tunnetta tai merkkiäkään yrittämisestä”, sivustolla ruodittiin.

Jalonen ja Tšekki saivat tiistaina myös iloisia uutisia: Boston Bruinsin maalitykki David Pastrnak liittyy joukkueen vahvuuteen. NHL:stä Tampereelle matkaa vielä myös Toronto Maple Leafsin hyökkääjä David Kämpf.

Tilaa MM-kisojen uutiskirje osoitteesta hs.fi/urheilukirje/

Lue kaikki MM-jääkiekon kisajutut osoitteessa www.hs.fi/aihe/jaakiekon-mm-kisat/

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat