Leijonat taipui Ruotsille kitkerästi voitto­laukaus­kilpailun jälkeen – Toni Rajalalta todella rohkea yritys

Suomi ja Ruotsi olivat B-lohkon ainoat puhtaan pelin joukkueet.

Ruotsin maalin tehnyt Adam Larsson runttasi Toni Rajalan päätyyn.

18.5. 17:00 | Päivitetty 18.5. 23:22

Suomi hävisi Ruotsille jääkiekon MM-kisojen B-lohkon neljännessä ottelussa voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 2–3. Suomen maalit tekivät varsinaisella peliajalla Mikko Lehtonen ja Sami Vatanen. Voittolaukauskilpailussa Suomi ei onnistunut kertaakaan viidellä yrityksellä.

Voittolaukauskilpailussa ensimmäisenä laukoi Sakari Manninen, mutta laukaus lähti yli maalin. Toisena epäonnistui Vatanen, mutta Ruotsin Emil Bemström onnistui.

Myöskään Hannes Björninen ei onnistunut. Neljäntenä laukonut Mikael Granlund laukoi niin ikään päin maalivahtia. Kun Toni Rajala epäonnistui takaperinluistelusta heitetyssä rystynostossa, Ruotsi hoiti ottelun lukemin 3–2.

Molemmat joukkueet olivat aloittaneet kisat puhtaalla pelillä, joten torstaina tuli ensimmäinen pistemenetys.

Ruotsi siirtyi ansaitusti johtoon avauserässä, mutta toinen erä oli Suomelta selvästi parempi. Lehtonen tasoitti ajassa 23.38, kun hänen laukauksensa livahti todella helposti maalivati Magnus Hellbergin jalkojen välistä verkkoon.

Kaksi minuuttia myöhemmin nähtiinkin sitten selvästi komeampi maali, kun Lehtonen löysi takatolpalle nousseen pakkiparinsa Vatasen, joka ohjasi tyhjään maaliin johto-osuman.

Kun Joel Kellman ohjasi kiekon ohi Harri Säterin ajassa 46.38, eikä lisämaaleja nähty, päädyttiin jatkoajan kautta voittolaukauskilpailuun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat