Helsingin jäähalli tyhjennettiin pienen tuli­palon takia, Tanskan pukukopissa haisi ja maistui savu, MM-kisojen otteluiden alku siirtyi

Pelastuslaitos sammutti palon nopeasti, eikä palosta aiheutunut henkilövahinkoja.

Ihmisiä Helsingin Jäähallin ulkopuolella torstaina.

19.5. 16:17 | Päivitetty 19.5. 21:38

Jääkiekon MM-kisojen toisessa areenassa Helsingin jäähallissa syttyi torstaina iltapäivällä pieni tulipalo, joka vaikutti illan otteluiden aikatauluun.

Alkuillan ottelu Saksa–Tanska alkoi kello 18 eli tunnin ja 40 minuuttia alkuperäistä aikataulua myöhemmin.

”Pieni tulipalo tai palonalku, käryäminen, on ollut tuolla pelaajakäytävän puolella, ja sen takia halli täysin tyhjennettiin”, ottelun selostaja Teppo Laaksonen kertoi C Morella.

”Pientä semmoista savunhenkäystä vielä saattaa olla. Ihan pienimuotoista. Jos on tarkka hajuaisti, saattaa sen haistaa”, Laaksonen jatkoi.

Jäähallin kuuluttaja muistutti ennen ottelun alkua, että savuntuoksun seurauksena pahoinvointia tuntevia katsojia suositellaan poistumaan hallista. Viranomaiset olivat luonnollisesti todenneet hallin pelikelpoiseksi, eikä savusta pitäisi olla terveyshaittaa.

Tanskalainen televisiokanava TV2 kertoi verkkosivuillaan, että Tanskan pukukopissa oli haissut ja maistunut savu ennen kuin joukkue komennettiin ulos jäähallista. Myös kanavan oma työntekijä vahvisti savun hajun.

Tulipalo havaittiin ennen kello 16. Pelastuslaitos sammutti palon nopeasti, eikä palosta aiheutunut henkilövahinkoja.

Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä, ja halli tyhjennettiin yleisöstä. Tunnelma oli paikalla olijoiden mukaan rauhallinen, ja evakuointi sujui ripeästi.

”Rakennuspalo jäähallilla. Alkupalo sammutettu. Vahingot vähäiset. Ei henkilövahinkoja. Illan ottelu voi siirtyä eteenpäin”, Helsingin pelastuslaitos tiedotti Twitter-tilillään.

Myös Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF) vahvisti Twitter-tilillään, että palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. IIHF kertoi myös, että yleisöllä on lupa palata halliin.

Ruotsalaislehti Expressen kertoi torstaina alkuillasta, että tulipalo liittyi sähkölaitteisiin tai elektroniikkaan. Myös Tanskan TV2 kertoi samaa, mutta ei voinut vahvistaa tietoa.

Torstain iltapeli Kanada–Kazakstan alkoi kello 21.30. Ottelun piti alkaa alkuperäisen ohjelman mukaan kello 20.20.

Otteluiden pelaaminen myöhemmin torstain aikana oli varmaa heti, kun tulipalo oli saatu sammutettua. Uudet alkamisajat vahvistettiin noin kello 17.20.

Yleisö pääsi takaisin halliin pian kello 17.30:n jälkeen. Joukkueet aloittivat lämmittelynsä kello 17.35. Lämmittely tapahtui poikkeuksellisesti harjoitushallin puolella.

Saksan jääkiekkoliitto julkaisi Twitter-tilillään kuvan lämmittelyistä.

Tilaa MM-kisojen uutiskirje osoitteesta hs.fi/urheilukirje/

Lue kaikki MM-jääkiekon kisajutut osoitteessa hs.fi/aihe/jaakiekon-mm-kisat/

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat