Britannia sohi kolme kiekkoa omaan maaliin, kun Leijonat otti murskavoiton – HS seurasi ottelua hetki hetkeltä

Leijonat sai apuja Britannialta, mutta oli ylivoimainen kimmokemaaleista huolimatta.

Juho Lammikko ja Harri Pesonen Britannian maalilla.

20.5. 15:36 | Päivitetty 20.5. 19:12

Britannia–Suomi 0–6

Suomen jääkiekkomaajoukkue jatkoi MM-kotikisojaan vakuuttavalla 6–0-voitolla Britanniasta. Harvinaisella vastustajalla ei ollut mitään mahdollisuuksia selvitä Leijonien kynsistä.

Suomi olisi mennyt brittejä vastaan menojaan, vaikka ei olisikaan saanut sympaattiselta altavastaajalta apuja maalintekoon. Niklas Frimanin 1–0 kimposi sisään Brett Perlinin luistimesta, Joel Armian 4–0 oli kuin harjoiteltu jättö Evan Moseylle, joka pelasi kiekon omaan maaliin luistimensa sisäsyrjällä.

Kimmokkeista pahin oli ylivoimalla syntynyt 6–0-osuma, joka upposi Britannian verkkoon Toni Rajalan laukauksen jälkeen maaliin Dallas Ehrhardtin mailan ja luistimen kautta.

Juuso Hietasen siniviivalämäri kimposi Britannian maaliin David Phillipsin jalasta polven yläpuolelta (2–0), mutta ei ollut omiin sählätty osuma kolmen muun tavoin.

Valtteri Filppula ohjasi Leijonien kolmannen osuman Mikael Granlundin loistosyötöstä ja Saku Mäenalanen viidennen maalin Esa Lindellin viivalaukauksesta.

Leijonien maalia vartioinut Jussi Olkinuora torjui kisojen toisen nollapelinsä. Kymmenen kertaa torjunut Olkinuora piti maalinsa puhtaana myös avausottelussa Norjaa vastaan.

Suomi tasoitti voitollaan puntit keskinäisissä otteluissa Britanniaa vastaan. Molemmat ovat nyt voittaneet toisensa kahdesti MM-jäillä: Suomi 2019 ja 2022, Britannia 1951 ja 1962.

Leijonat jatkaa pelejään lauantaina Itävaltaa vastaan. Ottelu alkaa kello 16.20.

HS seurasi ottelua hetki hetkeltä. Seuranta löytyy tämän jutun alaosasta.

Tilaa MM-kisojen uutiskirje osoitteesta hs.fi/urheilukirje/

Lue kaikki MM-jääkiekon kisajutut osoitteessa hs.fi/aihe/jaakiekon-mm-kisat/

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat