Entinen huippupyöräilijä kommentoi kollegansa toffeen syöntiä asiattomasti tv- lähetyksessä – pyytää anteeksi homofobista ilmausta

Giro d’Italian ympäriajon tv-lähetyksen kommentaattori Robbie McEwen pahoittelee loukkaava lausetta lähetyksen aikana.

Australian Robbie McEwen juhli etappivoittoa Belgiassa kesällä 2011. McEwen päätti ammattilaisuransa seuraavana vuonna.

20.5. 15:43

Australialainen Robbie McEwen lopetti ammattipyöräilyn vuonna 2012, mutta toimii nykyään lajin parissa kommentaattorina.

Tällä viikolla hän kommentoi maantiepyöräilyn suuriin ympäriajoihin kuluvan Giro d’Italian ympäriajoa Eurosportille. Mukaan lähetykseen päätyi epäasiallinen ilmaisu.

"Käytin vahingossa loukkaavaa lausetta kommentissani, ja olen pahoillani, että sanoin sen enkä heti pyytänyt anteeksi lähetyksessä", McEwen twiittaa.

"Olen vilpittömästi pahoillani käyttämästäni kielestä ja että petin tiimini, mutta ensisijaisesti haluan pyytää anteeksi jokaiselta, jota loukkasin."

The Guardian kertoo, että McEwen keskusteli lounaastaan selostaja Rob Hatchin kanssa keskiviikon lähetyksessä. Kollega kertoi ostaneensa toffeeta (fudge) palatessaan tauolta ja syöneensä sen saman tein.

Siihen McEwen vastasi toffeen pakkaajien (fudge packers) tuhlanneen aikaansa.

"Fudge packer" on halventava termi homoseksuaalille miehelle.

Entinen huippupyöräilijä pyysi anteeksi kaksi vuorokautta sen jälkeen, kun asia oli nostettu esiin monissa sosiaalisen median viesteissä.

Yhtenä maailman nopeimmista kirimiehistä tunnettu McEwen voitti Ranskan ympäriajossa kaikkiaan 12 etappia sekä pistekilpailun vuosina 2002, 2004 ja 2006.

Selostuksen Eurosportille tarjoava Global Cycling Network (CGN) pyysi myös anteeksi kaikilta lähetyksen aikana loukkaantuneilta ja kertoi, että kommentti oli poistettu sen kohokohdista ja ettei GCN julkaise koko selostusta ennen kuin loukkaava lause on poistettu.

”Pyöräily on urheilua kaikille ja jokaisen tulee tuntea olonsa tervetulleeksi”, GCN twiittasi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat