Mersut tulivat ryminällä kärkikamppailuun, ja tallipäällikkö Toto Wolffin kommentti kertoo kaiken

George Russell ajoi tasaisen kisan ja oli kolmas, mutta joissakin arvioissa jo entiseksi mestarikuskiksi leimattu Lewis Hamilton oli kuitenkin se, joka ajoi erityisen huiman kisan, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ismo Uusitupa.

Lewis Hamilton oli lopulta viides sunnuntain kilpailussa.

22.5. 18:33

Formula ykkösten kauden suurin yllätys on ollut Mercedes-tallin vaisuus. Oikeastaan koko alkukauden ajan on odotettu, milloin talli palaa kärkikolmikkoon eli kisaa Red Bullin ja Ferrarin kanssa.

Barcelonassa tämä tapahtui.

Red Bull -autot olivat lopputuloksissa ylivoimaisia. Ferrarin Charles Leclerc oli niin kauan vahva, kun auto kesti, mutta myös Mercedes osoitti, ettei se enää kamppaile sijoista ”ynnä muut”.

George Russell ajoi tasaisen kisan ja oli kolmas, mutta joissakin arvioissa jo entiseksi mestarikuskiksi leimattu Lewis Hamilton oli kuitenkin se, joka ajoi erityisen huiman kisan.

Alkuvaiheessa rengasrikon myötä britti, siis Hamilton, oli jo heittämässä pyyhkeen kehään, mutta talli kannusti jatkamaan, sillä ”kahdeksas sija on mahdollinen”.

Hamilton teki työtä käskettyä ja aloitti huiman nousun. Lopulta Hamilton olisi ollut neljäs, mutta voimayksikön vesivuoto hidasti menoa loppuvaiheessa. Silti sijoitus oli parempi kuin tallin ennakko-odotus: Hamilton sijoittui viidenneksi.

Tallipäällikkö Toto Wolff puki Hamilton ajamisen sanoiksi tiimiradiossa: ”Olit nopein kuski radalla.”

Ehkä tuossa oli hieman liioittelua ja erityistä kannustusta pahasti tällä kaudella pettyneelle moninkertaiselle mestarille, mutta melkoisella varmuudella vois sanoa, ettei Mercedeksen seuraavaan osakilpailuvoittoon mene enää kovin kauan.

Lue lisää: Valtteri Bottas ajoi vahvan kilpailun kuluneilla renkailla, Verstappen nousi MM-sarjan kärkeen – Mercedekset tekivät paluun

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat