Venäjän maa­joukkueesta sivuun jättäytynyt Artjom Dzjuba jättää nyt Zenitin

Maaleja kuin liukuhihnalta Zenitille laukonut Dzjuba jätti yllättäen Zenitin.

Artjom Dzjuba juhli maalia Eurooppa-liigan ottelussa Real Betisiä vastaan helmikuussa.

22.5. 16:15

Venäjän jalkapallomaajoukkueen kapteeni Artjom Dzjuba ilmoitti sunnuntaina jättävänsä Pietarin Zenitin vain kaksi kuukautta sen jälkeen, kun hän pyysi, että hänet jätettäisiin sivuun maajoukkueesta.

”Saint-Pet, kiitos kaikesta”, 33-vuotias hyökkääjä kirjoitti Instagram-tilillään.

Tiedotteessaan seura kiitti Dzjubaa ”säkenöivästä pelistä, uskomattomasta omistautumisesta, maaleista, maalisyötöistä, ennätyksistä ja yhteisistä voitoista”.

Dzjuba siirtyi seuraan kesällä 2015. Hän pelasi viimeisen liigaottelunsa seurassa lauantaina ottelussa, joka päättyi 0–1-tappioon Nižni Novgorodille.

Zenitissä Dzjuba voitti neljä perättäistä Venäjän mestaruutta vuosina 2019–2022. Hän teki 108 maalia 249 ottelussa.

Dzjuba ei kertonut, jääkö hän Venäjälle vai siirtyykö ulkomaille pelaamaan.

Maaliskuussa Dzjuba herätti huomiota, kun häneltä jäi Venäjän maajoukkueen leiri väliin, vaikka hän on ollut joukkueen kapteeni vuodesta 2018. Poissaolon syyksi arveltiin Venäjän sotaa Ukrainassa, jossa pelaajalla on sukulaisia.

”En mene maajoukkueen leirille. Syy ei johdu poliittisista syistä, vaan perhesyistä. Tänä aikana haluan mieluummin viettää aikaa perheeni kanssa.”

Venäjän maajoukkue ja venäläiset seurajoukkueet ovat Ukrainan sodan takia suljettu kaikista Fifan ja Uefan kilpailuista mukaan lukien Qatarin MM-turnaus.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat