Leijonat upottanut Ruotsin Emil Bemström suunnittelee ruokatreffejä Patrik Laineen kanssa: ”Loistava jätkä”

Emil Bemström ja Patrik Laine olivat viime kaudella seurakavereita Columbuksen NHL-joukkueessa.

Emil Bemström ratkaisi maalillaan Ruotsin voiton Suomesta alkulohkossa.

23.5. 11:08

Aamulehti

Ruotsalaishyökkääjä Emil Bemström oli epäonnekas sunnuntaisessa alkulohkopelissä Norjaa vastaan.

Ruotsi ryöpytti naapuriaan peräti 7–1, mutta useasta huippupaikasta huolimatta Columbuksen NHL-pelaaja ei saanut kiekkoa maaliin. Yhden ylivoiman aikana Ruotsin numero 72 hukkasi kolme maalipaikkaa.

Yhden syöttöpisteen Bemström sentään keräsi ja kasvatti turnaustehonsa nyt lukuihin 1+3.

”Se on hyvä kysymys, mikä meni tällä kertaa maalinteossani vikaan. Säästetään ne maalit pudotuspeleihin”, Bemström tuumasi ja heitti hymyn perään.

Columbuksen 22-vuotias hyökkääjä ei ole Tre Kronorin nimekkäin pelaaja, mutta varmasti on jo jäänyt monen suomalaisen mieleen Tampereen MM-turnauksessa.

Bemström nimittäin upotti Suomen alkulohkon kohtaamisessa. Hän oli ainoa, joka onnistui voittolaukauskilpailussa ja varmisti Suomen turnauksen ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan tappion.

Hän voi olla tuttu myös Patrik Lainetta seuraaville. Kaksikko pelasi kuluneen kauden seurakavereina Columbus Blue Jacketsin NHL-miehistössä.

Kysyttäessä, millainen joukkuekaveri ja pelaaja Laine on, tulee vastaus siltä kuuluisalta apteekin hyllyltä.

”Loistava jätkä, opimme tuntemaan toisemme melko hyvin. Hän on loistava pelaaja ja ehdottomasti todellinen ammattilainen tekemisessään”, Bemström kehuu.

Hän kertoo olleensa Laineen kanssa yhteydessä Tampereen MM-kisojen aikana.

”Olemme olleet yhteydessä ja jutelleet hieman, että menisimme yhdessä syömään. Se jää nähtäväksi.”

Bemströmiltä löytyy myös Suomi-yhteys pelaajauraltaan. Syksyllä 2020, kun NHL alkoi koronatilanteen vuoksi normaalia myöhemmin, nähtiin ruotsalainen Suomen liigassa.

Hän tehoili HIFK:ssa mukavat 17 pistettä 16 peliin, ennen kuin jatkoi kauttaan Columbuksessa.

Emil Bemström pelasi HIFK:ssa syyskaudella 2020. Kuva syyskuun harjoituksista.

NHL-läpimurto ei ole vielä täysin onnistunut Nyköpingistä kotoisin olevalle laiturille. Kulunut kausi toi 54 ottelua ja 11 tehopistettä. Myös AHL:ssä tuli muutama peli.

Neloskierroksen varaus on pelannut NHL:ää kolmella kaudella. Tehokkain on ollut avauskausi 2019–2020, jolloin tulokas nakutti 20 pistettä.

Bemströmin ja suomalaisten tilanne kietoutuu yhteen Columbuksessa. Ruotsalaisella ja Laineella on sama tilanne: sopimus päättyi viime kauteen eikä uutta vielä ole, ainakaan julkistettu.

Lankoja käsissään pitelee Columbuksen suomalainen GM Jarmo Kekäläinen. Kysyttäessä, jatkaako Bemström ensi kaudella Columbus-paidassa, hän on arvoituksellinen.

”Se nähdään sitten”, hän tyytyy vastaamaan.

Kekäläistä hän ei ole ainakaan vielä tavannut Tampereella ollessaan. Myös Columbus-GM on ollut paikalla seuraamassa MM-kisoja.

Jos jatkosopimus Columbukseen syntyisi, haluaisi hän ehdottomasti jatkaa Laineen kanssa samassa pelipaidassa.

”Ehdottomasti haluaisin, että hän jatkaisi silloin. Hän on yksi NHL:n parhaista pelaajista.”

Patrik Laine on pelannut Emil Bemströmin seurakaverina viime kaudet Columbuksessa. Molempien tulevan kauden seura on yhä avoin. Kuva heinäkuulta 2021.

Bemström sai jo kerran kammettua Suomen nurin MM-kisoissa. Ruotsin meno on ollut vahvaa, niin kuin Suomenkin. Finaali Suomen ja Ruotsin välillä ei kuulosta ollenkaan hassummalta ruotsalaisen mielestä.

”Se olisi kyllä hieno finaali näille kisoille”, hän toteaa ja selvästi innostuu ajatuksesta.

Tilaa MM-kisojen uutiskirje osoitteesta hs.fi/urheilukirje

Lue kaikki MM-kisajutut osoitteessa hs.fi/aihe/jaakiekon-mm-kisat

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat