Tšekin tähtihyökkääjä suitsuttaa Kari Jalosta – ja lupaa Leijonille rankkaa iltaa

Suomi ja Tšekki kohtaavat alkusarjan viimeisessä ottelussa tiistaina kello 20.20. Ottelussa jaetaan lähtöruutuja puolivälieriin.

Tomáš Hertl kävi tiukkaa kamppailua Ruotsin Henrik Tömmernesin jääkiekon MM-turnauksen alkusarjan kohtaamisessa.

24.5. 12:41

Tampere

Päävalmentaja Kari Jalosen perusajatus alkaa selvästi upota tšekkiläiseen jääkiekkoajatteluun.

Tšekki kohtaa Leijonat MM-turnauksen alkusarjan päätöksessä ja Tomáš Hertl, yksi joukkueen suurista tähdistä, kehuu Jalosen valmennustaitoja vuolaasti.

”Siitä tulee tiukkaa, hauska peli ja viimeinen ennen puolivälieriä. Meidän täytyy pelata hyvin. Toivottavasti areena on loppuunmyyty ja täynnä faneja”, Hertl sanoi voitokkaan USA-ottelun jälkeen.

Hertl, 28, on pelannut yhdeksän kautta San Jose Sharksissa NHL-kiekkoa ja ensi kaudeksi tuli palkkaan muhkea kuoppakorotus. Hänen kausiansionsa nousee 5,5 miljoonasta dollarista 8,25:een eli 7,73 miljoonaan euroon.

Tavallista kurinalaisempi Tšekki teki vain yhden maalin Yhdysvaltoja vastaan maanantai-iltana, mutta se riitti. Puolustuspeli toimi ja maalivahti Karel Vejmelka hoiti loput.

”Jos pelaamme fiksusti ja hyvin, voimme voittaa heidät [Suomen] ja saada paras mahdollinen paikka puolivälieriin”, Hertl analysoi.

Hyökkääjä Tomáš Hertl kohtasi Vegas Golden Knightsin huhtikuun lopulla tänä keväänä.

Kiekkoilun suurmaa Tšekki teki radikaalin liikkeen epäonnistuneen olympiaturnauksen jälkeen ja palkkasi Jalosen valmentajakseen. Maassa ei ole nykykiekkoilun aikana ollut kertaakaan ulkomaalaista valmentajaa.

Jalonen tunnetaan pikkutarkasta pelikurista kuten vastaan tulevissa Leijonissakin on tapana.

”Hän on rauhallinen ja älykäs kaveri, joka on opettanut meitä pelaamaan viidellä viittä vastaan yhtenäisenä joukkueena.”

”Olemme voittaneet kolme ottelua peräkkäin, kun pelaamme yhdessä emmekä luistele vain ympäriinsä.”

Tšekin turnaus alkoi hämmentyneesti. Hyökkääjä Dominik Simon lähti tai savustettiin ulos joukkueesta. Sen jälkeen ryhmään palasi rauha, kunnes ensin oli tullut hämmentävä tappio Itävallalle.

”Jopa raskaan Itävalta-tappion jälkeen hän oli rauhallinen ja kohteli meitä hyvin. On erittäin hyvä pelata hänen alaisuudessaan.”

”Suomea vastaan odotan turnauksen kovinta ottelua heidän kotiyleisön edessä. Haluamme voittaa, koska se antaa hyvän tunnelman puolivälieriin. Vaikka häviäisimme, meidän olisi pelattava hyvin.”

Onko tunne, että voitte voittaa maailmanmestaruuden?

”Sataprosenttisesti”, Hertl vastasi hetkeäkään epäröimättä.

”Luotan tähän joukkueeseen. Meillä on paljon taitoa, kovia työmyyriä, loistava maalivahti ja pelaamme yhtenäisesti. Jos pelaamme yhdessä, voimme voittaa kenet tahansa.”

”Kaikkia 20 kaveria ja maalivahtia tarvitaan ja sitten voimme toteuttaa jotain.”

Hertl pelasi ensimmäisen MM-turnauksen Ruotsin ja Suomen jaetuissa kisoissa 2013 vain 19-vuotiaana. Seuraavana vuonna Minskin MM-kisoissa Hertl oli orastava NHL-tähti, joka oli tehnyt uransa kolmannessa pelissä San Josessa neljä maalia New York Rangersia vastaan.

Suomi ja Tšekki kohtaavat Tampereen Nokia-areenassa tiistai-iltana kello 20.20. MTV3 ja Cmore näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat