Alisuorittaja Slovakia nousi sittenkin mukaan pudotus­peleihin

Tanskalle olisi riittänyt Slovakiaa vastaan yksikin piste jatkopaikkaan.

Tomas Tatar (90) huudatti slovakialaiskannattajia avauserän kahdella maalillaan. Vieressä Tanskan Matias Lassen.

24.5. 18:44

Slovakia tuli väkisin mukaan jääkiekon MM-kisojen pudotuspeleihin, kun se pyöritti elintärkeässä ottelussa helpon 7–1-voiton Tanskasta (2–0, 3–0, 2–1).

Slovakia nousi Helsingissä pelatussa A-lohkossa 12 pisteeseen. Myös Tanska päätyi samaan pistemäärään. Tanskalle olisi riittänyt Slovakiaa vastaan yksikin piste jatkopaikkaan eli tappio jatkoajalla.

Tanska yllätti maanantaina Helsingissä Kanadan maalein 3–2.

Samalla varmistui A-lohkon lopullinen järjestys: Sveitsi, Saksa, Kanada ja Slovakia. Kanada kohtaa vielä myöhäisottelussa Ranskan, mutta se ei vaikuta enää järjestykseen.

Helsingin lohkokolmonen kohtaa torstaina puolivälierissä Tampereen lohkon kakkosen, joka voi olla Suomi tai Tšekki.

Tomas Tatar nousi avauserän kahdella osumallaan Slovakian hahmoksi. Tatar on Martin Fehervaryn ohella Slovakian toinen NHL-pelaaja MM-kisoissa. Tatar pelaa New Jersey Devilsissä, Fehervary Washingtonissa.

TPS:n 18-vuotias suurlupaus Juraj Slafkovsky sai nimensä maalintekijöihin, kun hän sooloili toisen erän lopulla Slovakian viidennen osuman.

Tanskan ainukaisen teki ylivoimalla Joachim Blichfeld ajassa 47.43. Ottelua seurasi runsaat 3 000 katsojaa.

Helsingin jäähalliin jouduttiin vaihtamaan minuuttia ennen loppua laitapleksi Tanskan pelaaja-aition vierestä. Sen jälkeen Pavol Reganda veivasi vielä seitsemännen maalin Slovakialle.

Ailahtelevasti pelannut Slovakia voitti alkulohkossaan Tanskan lisäksi, Ranskan, Kazakastanin ja Italian. Tappiot se kärsi Kanadalle, Sveitsille ja Saksalle.

Tanskaa vastaan alkulohkossaan alisuorittanut Slovakia tuli selvästi ryhdistäytyneenä ja ärhäkkänä. Lohkonelosena se kohtaa Tampereen lohkovoittajan, Ruotsin tai Suomen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat