Salibandyn MM-karsinnoissa hurjat murska­lukemat, koulutettavana tuttu maa

Norsunluurannikko sai melkoisen oppitunnin Slovakialta.

Suomi aloittaa karsintaturnauksensa keskiviikkona ottelulla Britanniaa vastaan Latvian Valmierassa. Muut lohkon maat ovat Viro ja Hollanti.

24.5. 18:18

Salibandyn miesten MM-karsinnat käynnistyivät tänään, ja ottelut ovat tarjonneet tuttuun tapaan melko selviä loppulukemia.

Todelliset murskaluvut taululle iski Slovakia, joka kohtasi Euroopan karsintalohkossa pelaavaan Norsunluurannikon. Vuonna 2020 Norsunluurannikko kärsi maailmanennätykseen oikeuttavan 0–51-tappion Sveitsille, mutta nyt ei ihan yhtä rumiin lukemiin ylletty.

Lue lisää: Salibandyn miesten MM-karsinnoissa nähtiin käsittämättömät maailmanennätyslukemat

Slovakia on maailmanlistalla kuudentena ja Norsunluurannikko toiseksi viimeisenä, eli sijalla 39. Viimeisenä on Georgia.

Ei siis ollut mikään ihme, että Slovakia takoi taululle lukemat 34–0 (13–0, 14–0, 7–0). Kaiken lisäksi MM-karsinnoissa pelataan normaalin 60 minuutin sijaan testimielessä vain 45 minuuttia.

Slovakialla oli kaikki mahdollisuudet 40 maalin ylittämiseen, sillä 34. osuma syntyi ajassa 38.59, eli kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa. Verkko ei kuitenkaan enää heilunut, vaikka Slovakia jatkoi pyörittämistä ja lisämaalien hakemista.

Norsunluurannikko sai ottelussa aikaiseksi kaksi laukausta kohti Slovakian maalia. Norsunluurannikon maalivahdit torjuivat yhteensä 37 kertaa.

Suomi aloittaa karsintaturnauksensa keskiviikkona ottelulla Britanniaa vastaan Latvian Valmierassa. Muut lohkon maat ovat Viro ja Hollanti.

Miesten 14. MM-lopputurnaus pelataan 5.–13. marraskuuta Sveitsin Zürichissä ja Winterthurissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat