Harri Nummela iloitsee ensi vuoden MM-kisoista – turnaus huipentuu taas Tampereella: ”Vielä pari pykälää paremmat kisat”

Suomi järjestää MM-turnauksen yhdessä Latvian kanssa. Unkari ja Slovenia vetivät hakemuksensa pois.

Tämän vuoden kisojen maskotti Miracleo on pannut aallon käyntiin monta kertaa Nokia-areenassa.

24.5. 18:08

Tampereella pelataan jääkiekon MM-kisaotteluita myös ensi keväänä. Tämä varmistui käytännössä tiistaina, kun Kansainvälinen jääkiekkoliitto kertoi Suomen ja Latvian olevan MM-turnauksen ainoat hakijat. Sinetti asialle saadaan perjantaina.

Suomi ja Latvia ovat hakeneet MM-kisoja yhdessä.

”Kuulostaa erittäin hyvältä. A-sarjan MM-kisojen järjestäminen on aina erittäin mieluinen tehtävä – etuoikeus”, Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela iloitsee.

Latvialta ja Suomelta löytyy tuoretta kokemusta isännyydestä. Latvia järjesti MM-turnauksen 2021 – ja nyt on Suomen vuoro.

Ensi kevään MM-turnaus järjestetään 12.–28. toukokuuta.

”Otamme projektin vastaan nöyrin mielin. Seuraavaan turnaukseen on vain yksitoista kuukautta aikaa. Ei ole kenellekään helppoa rakentaa turnausta näin lyhyellä varoajalla. Se toki helpottaa, kun Latvia järjesti turnauksen vuosi sitten ja me nyt”, Nummela muistuttaa.

Nokia-areena ja Riika-areena takaavat erinomaiset olot turnauksen järjestämiselle. Tampereella pelataan tämän vuoden tapaan yksi alkulohko, kaksi puolivälierää sekä mitalipelit.

Riiassa järjestetään ensi keväänä toinen alkulohko ja kaksi puolivälierää. Ellei koronatilanne muutu radikaalisti huonompaan suuntaan, latvialaisyleisö pääsee nauttimaan MM-huumasta täysin siemauksin.

Viime vuoden MM-turnaus pelattiin tyhjille katsomoille.

”Uskon, että pystymme tarjoamaan vielä pari pykälää paremmat kisat tämän kevään kokemusten pohjalta. Pitää analysoida turnauksen jälkeen tarkasti, mitä asioita voidaan vielä parantaa ja uudistaa.”

Tämänkertaisen MM-turnauksen alku on sujunut erittäin mallikkaasti.

”Pitää muistaa, että vielä alkuvuodesta jouduimme miettimään tiiviisti pandemiaan liittyviä asioita. Silloin piti pohtia, miten viemme turnauksen läpi siinä tapauksessa, ettei yleisöä voi ottaa ollenkaan tai että yleisömäärissä on merkittäviä rajoituksia. On äärimmäisen hieno juttu, kun väki pääsee nauttimaan turnauksesta ilman rajoituksia”, Nummela painottaa.

Myös Unkari ja Slovenia rakensivat yhteishakemuksen MM-isännyydestä, mutta se vedettiin viime tingassa pois.

Unkari joutui luopumaan hankkeesta, koska IIHF:n vaatimaa valtiontakausta ei tullut.

Kevään 2023 MM-turnaus piti järjestää alunperin Pietarissa, mutta suunnitelma muuttui Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainaan. Sen jälkeen Venäjä suljettiin kansainvälisestä jääkiekkotoiminnasta.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton kongressi päättää kisaisännästä virallisesti perjantaisessa kongressissa, mutta kyseessä on enää pelkkä muodollisuus.

”Selvältähän tämä näyttää, mutta odotetaan vielä nuijan kopautus”, Nummela tuumi.

Samassa yhteydessä päätetään myös kevään 2026 MM-isäntä. Sveitsi on ainoa ehdokas Kazakstanin vedettyä hakemuksensa pois.

Sveitsin piti järjestää kevään 2020 MM-turnaus, mutta se peruttiin kokonaan koronapandemian takia.

Vuosien 2024 ja 2025 MM-isännät on valittu jo aiemmin. Keväällä 2024 pelataan Tšekin Prahassa ja Ostravassa, keväällä 2025 Ruotsin Tukholmassa ja Tanskan Herningissä.

Tilaa MM-kisojen uutiskirje osoitteesta hs.fi/urheilukirje

Lue kaikki MM-kisajutut osoitteessa hs.fi/aihe/jaakiekon-mm-kisat

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat