Hovioikeus ei myöntänyt avioeroa Mikko Koivulle

Turun hovioikeus katsoi, ettei se ole toimivaltainen Koivujen eroasiassa.

Mikko ja Helena Koivu osallistuivat Mikael Granlundin ja Emmi Kainulaisen häihin vuonna 2019.

24.5. 19:37

Turun hovioikeus päätti tiistaina, ettei se voi myöntää entiselle NHL-jääkiekkoilijalle Mikko Koivulle avioeroa tämän vaimosta Helena Koivusta. Hovioikeus katsoi, ettei se ole toimivaltainen Yhdysvalloissa pitkään asuneen pariskunnan tapauksessa.

Mikko Koivu oli vaatinut, että asia palautetaan käräjäoikeuden käsiteltäväksi tai että avioero myönnetään hakemuksen mukaisesti. Hän oli valittanut käräjäoikeuden aiemmasta päätöksestä, mutta hovioikeus asettui alemman oikeusasteen kanssa samalle kannalle tapauksessa, jossa pysyvä asuinpaikka oli ratkaiseva tekijä.

”Koivujen perheen asuminen osan vuodesta Suomessa, ihmis- ja perhesuhteet ja Mikko Koivun tarkoitus muuttaa Suomeen osoittavat sinänsä siteitä Suomeen, mutta eivät riitä osoittamaan, että Mikko Koivun asuinpaikka olisi pysynyt Suomessa tai siirtynyt jossain vaiheessa takaisin Suomeen”, hovioikeuden päätöksessä todetaan.

Avioero on vireillä Yhdysvalloissa. Hovioikeus huomautti, että yhdysvaltalaisen tuomioistuimen päätös tunnustetaan Suomessa ilman eri vahvistusta.

Koivut avioituivat vuonna 2014. Avioeroasia on ollut vireillä helmikuusta 2020 lähtien. Ensin Mikko Koivu pani avioeron vireille Suomessa. Vähän myöhemmin Helena Koivu jätti oman avioerohakemuksensa Yhdysvalloissa.

Turun hovioikeuden tiistaina antama tuomio ei ole lainvoimainen, sillä osapuolet voivat hakea korkeimmasta oikeudesta valituslupaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat