Vihaiset ruotsalaiset jalkapallo­fanit kauppaavat Zlatanin patsaan nenän kopioita

Malmö FF:n fanit protestoivat Zlatania vastaan, koska ruotsalaistähti sijoitti rahojaan tukholmalaisseuraan.

Zlatanin patsaasta katosi nenä joulukuussa 2019.

24.5. 21:24

Vihaiset ruotsalaiset jalkapallofanit huutokauppaavat Zlatan Ibrahimovićin patsaan sahatun nenän kopioita, kertoo uutistoimisto AFP. Fanit protestoivat tempauksellaan urheilun kaupallistumista ja ruotsalaistähden ”petturuutta” vastaan.

Nenistä on tehty verkkokauppa Ebayssä jo 568 euron tarjouksia.

Zlatanin luonnollista kokoa oleva pronssipatsas julkistettiin hänen kotikaupungissaan Malmössä vuonna 2019. Patsasta on turmeltu useita kertoja sen jälkeen, kun Zlatan kertoi sijoittavansa rahaa tukholmalaiseen Hammarbyhyn. Tämä raivostutti Malmö FF:n kannattajia. Zlatan aloitti pelaajauransa juuri Malmö FF:ssä.

Patsaan nenä sahattiin irti joulukuussa 2019. Jalat lähtivät tammikuussa 2020, minkä seurauksena patsas kaatui suojarakennelmia vastaan.

Malmö FF:n fanit kertovat, että he ovat laittaneet myyntiin kolme nenäkopiota, koska ”rahan laittaminen rakkauden edelle voi tulla kalliiksi”. Alkuperäinen patsaan nenä on yhä kateissa.

Patsaan tehnyt taiteilija Peter Linde on pahoillaan nenien kauppaamisesta.

”Myyjät selittävät, että jalkapallosta on tullut suurta bisnestä, mutta he itse tekevät rahaa rikoksella”, Linde kertoi ruotsalaislehti Sydsvenskanille AFP:n mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat