Jukka Jalonen sanoi suoraan, miten Leijonat hoiti taktikoinnin: ”Me vedettiin täysillä”

Suomi kohtaa seuraavaksi Slovakian torstaina.

Päävalmentaja Jukka Jalonen (vas.) ja apuvalmentaja Mikko Manner valmensivuat Leijonat voittoon

24.5. 23:49

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi Tšekki-pelin olleen Suomelta hyvä suoritus, jossa maalintekotehokkuus käänsi pelin Suomelle.

”Olimme paikoissa vähän tehokkaampia ja puolustimme jämäkästi”, Jalonen sanoi.

Ennen ottelua spekuloitiin sillä, lähteekö Tšekki hakemaan ottelusta voittoa, joka olisi vienyt heidät pudotuspeleissä ensimmäisenä Kanadaa vastaan. Nyt vastaan tulee Saksa.

”Vaikea sanoa. Jos vetivät puolivaloilla, sitten vetivät. Ei se meille kuulu. Me vedettiin täysillä”, Jalonen sanoi.

Asetelmat tiedettiin ennen ottelua, kun Suomen ja Tšekin peli pelattiin illan viimeisenä pelinä. Suomellekin tappio olisi tietänyt Saksaa vastaan pelaamista.

Ainoastaan jatkoajalle venynyt peli olisi tarkoittanut sitä, että Suomi olisi kohdannut Kanadan.

”Päätimme, että lähdetään voittamaan peli. Kun ottaa kolmen pisteen voiton, on ykkönen ja tulee toisen lohkon nelonen vastaan. Pelaajat ostivat idean, ja hoidettiin homma.”

Jalonen ei tunnustautunut pitkälle viedyn taktikoinnin ystäväksi.

”Kyllä se aika usein omaan nilkkaan kolahtaa. Kun pelaa hyvin tämän pelin, siitä on enemmän hyötyä kuin siitä, jos pelaa päin helvettiä ja lähtee siitä parantamaan päivässä. Lähdimme pelaamaan huippujääkiekkoa, onnistuimme ja olemme tosi tyytyväisiä. Olemme sitä kautta valmiita pelaamaan torstaina välieräpaikasta.”

Seuraavaksi Leijonia vastaan tulee Slovakia, josta Jalosen miehistö otti kaksi voittoa olympialaisissa, jotka päättyivät Suomen kultajuhlin. Puolivälierä pelataan torstaina.

”En tiedä onko siitä apua enää. Täällä on eri joukkueet ja kaikki lähtee alusta. 0-0:sta lähtee peli. Tiedetään, että voidaan heidät voittaa, mutta voidaan hävitäkin. Voidaan voittaa kenet vaan, on heitä vastaan pelattu tai ei.

Tilaa MM-kisojen uutiskirje osoitteesta hs.fi/urheilukirje/

Lue kaikki MM-jääkiekon kisajutut osoitteessa https://www.hs.fi/aihe/jaakiekon-mm/

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat