Ukrainalainen mestari­nyrkkeilijä Oleh Prudkyi kuoli Venäjän hyökkäyksessä

Prudkyi kuului poliisin erikoisjoukkoihin.

Ukrainan nyrkkeilyliitto kertoi Oleh Prudkyin kuolemasta Facebook-päivityksessä.

25.5. 9:19

Ukrainan poliisin erikoisjoukkoihin kuulunut maan kaksinkertainen nyrkkeilymestari Oleh Prudkyi on kuollut Venäjän hyökkäyksessä, Ukrainan nyrkkeilyliitto kertoo.

Liitto julkaisi Prudkyin kuolemaan liittyvän päivityksen Facebook-sivuillaan.

”Olemme surullisia ilmoittaessamme, että kansainvälisen tason nyrkkeilijä ja Ukrainan mestari Oleh Prudkyi kuoli taistelussa venäläisiä miehittäjiä vastaan. Ilmaisemme osanottomme nyrkkeilijän omaisille. Eläköön muistosi ikuisesti, Oleže”, lajiliitto kirjoitti.

30-vuotias Prudkyi ja hänen kolme kollegaansa kuolivat sunnuntaina taistelussa Tšerkasin kaupungissa. Urheilumedia Talksport kertoo Tšerkasin poliisin vahvistaneen asian tiedotteessaan. Talksport on Englannin Valioliigan globaali radiokumppani.

Prudkyin Marjana-vaimo julkaisi koskettavan päivityksen miehensä muistoksi Instagram-tilillään. Pariskunnalla on kaksi pientä tytärtä.

”Sota vie parhaat. En usko, että sinua ei enää ole. En kuule enää koskaan sinun sanovan huomenta kulta, miten tytöt voivat tai vielä tärkeämpää eli rakastan sinua”, hän kirjoitti.

”Sinua palvottiin ja minulta kysyttiin aina, että koska isä tulee. Kuinka voin kertoa heille, että he eivät näe sinua enää koskaan. Olit esimerkki ystävillesi ja veljillesi. Olet enkelini. Rakastan sinua todella paljon.”

Nyrkkeilysivusto Boxrecin tilastot kertovat Tšerkasista kotoisin olleen Prudkyin otelleen 31 amatööriottelua vuosina 2010–2015. Hän voitti otteluista 17 ja hävisi 14.

Ukrainan nyrkkeilyliiton puheenjohtaja Serhi Tyštšenko muisteli Prudkyin uraa kuvapitoisessa Instagram-päivityksessään.

Tyštšenko kirjoitti muistavansa Prudkyin olleen intohimoinen nyrkkeilijä, joka oli valmis pyöräilemään kymmeniä kilometrejä päästäkseen harjoituksiin. Puheenjohtaja muistelee Prudkyin olleen Tšerkasin ensimmäinen Ukrainan mestari 60-kiloisissa.

”Voittojasi ja saavutuksiasi on vaikea laskea. Olit erittäin sinnikäs ja ahkera urheilija, ja harjoittelit paljon. Olet ollut arvokas esimerkki tuleville sukupolville”, hän kirjoitti.

”On erittäin vaikea hyväksyä tällaisia uutisia. Tämä kirottu sota vie Ukrainan parhaat pojat. Lepää rauhassa, ystävä. Sankarit eivät kuole.”

Tyštšenko ilmaisi viestissään myös osanottonsa Prudkyin omaisille ja ystäville koko nyrkkeilyperheen puolesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat