Slovakiassa kauhistuttiin Leijonien kohtaamisesta

Slovakian mediassa ei suhtauduttu iloiten torstain MM-puolivälierän vastukseen.

Slovakia tulitti alkulohkossa 23 maalia.

25.5. 17:30 | Päivitetty 25.5. 17:47

Leijonat kohtaa jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä torstaina Slovakian. Asia ratkesi, kun Slovakia rökitti tiistaina Tanskan ja Suomi Tšekin.

Puolivälierävastukseen suhtauduttiin Slovakian mediassa pelonsekaisesti kunnioittaen.

Slovakialaissivusto Sme kuvailee Suomea ”kaikkein epämieluisammaksi vastustajaksi”. Sivusto muistutti, että Slovakian edellinen arvoturnausvoitto Suomesta on saavuttanut jo täysi-ikäisyyden.

Slovakia kaatoi Leijonat edellisen kerran 28. huhtikuuta 2004 MM-kisojen alkulohko-ottelussa Tšekin Ostravassa. Suomi on voittanut 13 edellistä kohtaamista kuten Cas-sivustokin kertoo.

”Olemme odottaneet tätä 18 vuotta!” Sportky-sivustolla maalaillaan.

Sme-sivusto pelottelee sikäläisiä jääkiekon ystäviä Leijonien vakuuttavalla puolustuspelillä. Suomi on pitänyt maalinsa puhtaana nyt 198 minuuttia ja 22 sekuntia.

Jussi Olkinuora ei päästänyt ainuttakaan maalia Norjaa, Britanniaa, Itävaltaa tai Tshekkiä vastaan”, sivustolla kirjoitetaan.

Lue lisää: Jussi Olkinuoralle taas nollapeli, torjuntaprosentti huitelee niin lähellä sataa kuin vain mahdollista

Suomen eduksi katsotaan Slovakiassa myös se, että kotijoukkue pelasi alkulohko-ottelunsa Tampereella. Slovakit taas joutuvat matkustamaan Helsingistä Tampereelle keskiviikkona.

Suomi ja Slovakia kohtasivat edellisen kerran Pekingin olympiaturnauksessa helmikuussa. Leijonat nujersi vuoden 2002 maailmanmestarin alkulohkossa 6–2 ja välierässä 2–0.

Olympialaisissa Slovakian joukkueessa hyökännyt Peter Cehlárik sanoi Pravda-lehden haastattelussa muistavansa Pekingin semifinaalin vielä pitkään. Slovakia oli ottelussa niskan päällä, mutta nihilistisesti puolustanut Suomi veti pidemmän korren.

”Suomalaiset pelaavat uskomattoman kärsivällisesti ja kurinalaisesti, ja heitä vastaan on todella vaikeaa pelata eheää 60-minuuttista. Suomea vastaan oleellista on se, kumpi tekee ensimmäisen maalin”, MM-kisoista henkilökohtaisten syiden takia sivuun jäänyt Cehlárik arvioi Pradalle tiistaina.

26-vuotias hyökkääjä uskoi silti omiensa mahdollisuuksiin.

”Suomella on täydellinen pelitapa, joka ei ole fanien kannalta viihdyttävä, mutta se tuo tuloksia. Ehkä pojat pystyvät nyt murtamaan Suomen ja tarjoilemaan yhden uuden, unohtumattoman suorituksen”, Cehlárik ruoti.

Suomen ja Slovakian ottelu pelataan Nokia-areenassa torstaina kello 20.20.

Tilaa MM-kisojen uutiskirje osoitteesta hs.fi/urheilukirje

Lue kaikki MM-kisajutut osoitteessa hs.fi/jääkiekon-mm

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat