Lakit lensivät jäälle, kun Nathan MacKinnon iski Coloradolle hattutempun – St. Louis venyi tasoitukseen ja otti voiton jatkoajalla

Nathan MacKinnonin osumista varsinkin toinen ja kolmas syntyivät upeiden yksilösuoritusten päätteeksi.

Hatut lentelivät jäälle, kun Coloradon Nathan MacKinnon (29) teki kolmannen maalinsa ottelun päätöserässä.

26.5. 7:31

Jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä Colorado Avalanche ei onnistunut katkaisemaan ottelusarjaa St. Louis Bluesia vastaan. St. Louis nousi ottelun päätöserässä kahdesti tasoihin ja pakotti ratkaisun jatkoajalle.

Kun jatkoaikaa oli pelattu reilut kolme minuuttia, St. Louisin Tyler Bozak laukoi 5–4-voittomaalin ja kavensi ottelusarjan tilanteeseen 2–3.

Coloradon ykkösnimi oli kolme maalia tehnyt Nathan MacKinnon. Kanadalaishyökkääjän ensimmäisen maalin alusti Artturi Lehkonen ja toisen Mikko Rantanen.

MacKinnonin osumista varsinkin toinen ja kolmas syntyivät upeiden yksilösuoritusten päätteeksi. Hyökkääjä käytti molemmissa maaleissa vahvaa luisteluvoimaansa ja toi kiekon hyökkäysalueelle pitkillä kuljetuksilla lähtien Coloradon puolustusalueelta.

2–0-maalissaan MacKinnon käytti kiekkoa suomalaishyökkääjä Rantasella, joka syötti kiekon nopeasti takaisin ja MacKinnon viimeisteli maalin.

MacKinnonin kolmas maali sai yleisön hullaantumaan ja heittämään lakkinsa jäälle.

St. Louis heräsi taistelemaan päätöserässä, kun Robert Thomas ja Justin Faulk toivat joukkueen tilanteeseen 3–3. Sen jälkeen MacKinnon vei Coloradon jälleen johtoon, mutta St. Louisin Thomas toi joukkueensa tasoihin viimeisellä minuutilla. St. Louis pelasi tuolloin ilman maalivahtia.

Coloradon suomalaisista Rantanen sai peliaikaa reilut 20 minuuttia ja Lehkonen 18. St. Louisin puolustaja Niko Mikkola luuti yli 16 minuuttia joukkueensa takalinjoilla.

St. Louisin maalivahti Ville Husso torjui ottelussa 30 kertaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat