Maalivahti Jussi Olkinuora ylisti Marko Anttilan kykyä ratkaista tärkeitä pelejä: ”Sytyn!”

Olkinuora ja kapteeni Valtteri Filppula kehuivat Slovakiaa.

Laitahyökkääjät Saku Mäenalanen (80) ja Marko Anttila (12) sekä maalivahti Jussi Olkinuora pääsivät juhlimaan voittoa.

26.5. 23:33

Tampere

Jussi Olkinuoralla oli Slovakia-pelissä mahdollisuus ohittaa Pekka Rinne pisimmän MM-kisojen nollaputken pelanneena maalivahtina. Olkinuoralla oli alla kolme nollapeliä. Ennätys oli vaatinut sen päälle liki täyden pelin päästämättä maaliakaan, mutta jahti katkesi jo ensimmäisessä erässä, kun Slovakia teki ottelun avausmaalin.

Kun Slovakia teki ottelun toisenkin maalin, joutui Suomi kahden maalin takaa-ajoasemaan. Leijonat nousi lopulta 4–2-voittoon.

”Slovakia aloitti tosi hyvin, ja ne olivat hyvin tehtyjä maaleja. Haastoivat meidät hyvin”, Olkinuora sanoi.

”He antoivat kaikkensa ja peli oli meille vaikea.”

Leijonien nousun pääarkkitehti oli Marko Anttila, joka teki Suomen ensimmäisen ja toisen maalin. Olkinuora sanoi, että Anttilan onnistuminen jälleen tärkeässä paikassa ei voi olla sattumaa.

”Hän on suurten pelien mies selvästi. Sytyn!”

Olkinuoran torjuntaprosentti oli ennen Slovakia-peliä yli 99 prosenttia. Edelleen lukema on mainio 97,58.

Kapteeni Valtteri Filppula antoi arvoa Slovakian pelitavalle. Hän arvioi Slovakian olleen ensimmäinen joukkue, joka tuli jatkuvasti karvaamaan ja paineistamaan aktiivisesti. Yllätys se ei ollut, sillä Slovakia on Suomelle tuttu vastustaja olympialaisista, jossa maat kohtasivat kahdesti.

”Totta kai tiedettiin, että niin tulee käymään, mutta ei vain päästy niin hyvin heidän alueelleen kuin olisi toivottu”, Filppula sanoi.

”Onneksi oli paljon aikaa tulla takaisin peliin, ja toinen erä oli jo paljon parempi.”

Ensimmäisellä erätauolla joukkue keskittyi Filppulan mukaan siihen, että aikaa oli vielä paljon jäljellä. Anttilan ensimmäinen osuma tuli avauserän puolella, joten Leijonat oli siinä vaiheessa maalin takaa-ajoasemassa.

Aika monikin oli erätauolla äänessä. Ensimmäinen erä ei ollut meidän paras. Tiesimme, että voimme parantaa. Sitten vaan keskityimme seuraavaan. Oli ihan hyvä keskustelu ja jokainen tiesi, että pystyy vielä nostamaan ja on aikaa tulla takaisin peliin.”

Seuraavaksi Leijonia vastaan tulee Yhdysvallat. Joukkueet kohtasivat jo alkusarjassa.

”Tuskin he tulevat ottamaan jäähyjä. Varmasti tulee tiukempi peli siinä mielessä. Viime peliä on vaikea analysoida, kun tuli niin paljon erikoistilanteita”, Filppula sanoi.

Tilaa MM-kisojen uutiskirje osoitteesta hs.fi/urheilukirje/

Lue kaikki MM-jääkiekon kisajutut osoitteessa hs.fi/jääkiekon-mm

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat