Slovakiasta katkeraa tilitystä Leijonat-tappion jälkeen: ”Peli on ihan kuollutta”

Leijonien pelitapa ei maistu Slovakiassa.

Slovakian joukkue oli allapäin puolivälierätappion jälkeen.

27.5. 11:49

Slovakia kärsi kirvelevän tappion Suomelle jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä. Ottelua 2–0-johtanut joukkue taipui lopulta 2–4-tappioon Leijonille.

Pettymyksen jälkeen Slovakian apulais-GM Oto Hascak ei säästellyt sanojaan Sport.sk:n haastattelussa. Häntä harmitti Leijonien tapa lähestyä otteluita puolustuksen kautta.

”Tunnen häpeää Suomen puolesta. Heillä on riveissään yksitoista NHL:ssä pelannutta pelaajaa, mutta valmennusjohto ei anna heidän pelata jääkiekkoa”, entinen Tšekkoslovakian maajoukkuekiekkoilija Hascak latasi.

Porin Ässissä kaudella 1997–1998 pelannut Hascak ihmetteli, kuinka Suomi pelasi varovaisesti nuorta ja kokematonta Slovakian joukkuetta vastaan. Hascak arveli, että hyökkäämällä rohkeammin Leijonat olisi pannut Slovakian paljon ahtaammalle.

”Suomen joukkueessa riittää kokemusta, mutta he tuhoavat jääkiekon pelitavallaan. Mielestäni peli on ihan kuollutta. He vain puolustavat ja kyttäävät vastustajan virheitä. Toki heidän kunniakseen pitää sanoa, että he osaavat pelata omalla tavallaan ja ovat siinä erittäin vahvoja”, Hascak sanoi.

Lue lisää: Leijonia kiusanneen Slovakian kokenut päävalmentaja ylisti Marko Anttilaa: ”Illan päätteeksi toivoo, että hän olisi omassa joukkueessa”

Lue lisää: Marko Anttila antoi virnistellen selityksen tempulleen, joka yllätti niin yleisön kuin ketjukaverinkin

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat