Venäjä ja Valko-Venäjä ovat sivussa myös ensi vuoden jääkiekon MM-kisoista

Kansainvälinen jääkiekkoliitto ilmoitti asiasta perjantaina Tampereella.

Venäjän (edessä) ja Valko-Venäjän maajoukkueet saavat pelata keskenään jatkossakin. Kuva toukokuun alussa Pietarissa järjestetystä ”kansainvälisestä turnauksesta”, johon osallistuivat Venäjä, Valko-Venäjä sekä Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkue.

27.5. 17:45

Jääkiekon MM-kisat pelataan myös vuonna 2023 ilman Venäjää ja Valko-Venäjää. Päätöksen asiasta teki Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) kongressi Tampereella.

Kongressin kiinnostavin suomalaisanti liittyi tietysti vuoden 2023 MM-kisoihin, jotka Tampere ja Riika saivat järjestettäväkseen. Sekä ensi vuoden kisaisännät että Sveitsin saamat vuoden 2026 MM-kisat mainitaan IIHF:n verkkosivuilla otsikkotasolla asti.

Venäjän ja Valko-Venäjän kohtalo sen sijaan ilmoitettiin huomattavasti vähäeleisemmin. Asiasta löytyy toteava maininta tekstin loppuosasta eli vasta 26. kappaleesta.

”Koska Venäjä ja Valko-Venäjä eivät voi pelata vuoden 2023 jääkiekon MM-ohjelmassa, turnaukset päätettiin täyttää tavanomaisella joukkuemäärällä, mikä yleensä tarkoittaa kuutta joukkuetta ylimmän divisioonan [eli A-sarjan] alapuolisissa ryhmissä”, sivuilla sanotaan.

Jääkiekon 1A- ja 1B-divisioonien MM-kisoissa eli maajoukkuekiekkoilun kakkos- ja kolmostasoilla nähtiin tänä vuonna vain viiden joukkueen lohkot, koska Ranska ja Itävalta nostettiin Venäjän ja Valko-Venäjän korvaajiksi A-sarjan MM-kisoihin Suomeen.

Ensi vuonna kakkostasolla 1A-divisioonassa pelaavat A-sarjasta pudonneiden Britannian ja Italian lisäksi Liettua, Etelä-Korea, Romania sekä kevään nousija Puola.

Kolmostasolla 1B-divisioonassa kiekkoilevat ensi vuonna Japani, Ukraina, Viro ja Serbia sekä 2A-divisioonasta nousevat Kiina ja Alankomaat.

Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin kansainvälisestä jääkiekkotoiminnasta sen jälkeen kun Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan ja Valko-Venäjä auttanut sitä hyökkäyssodassa.

Venäjältä vietiin myös kevään 2023 MM-kisat, jotka perjantaina myönnettiin Suomen ja Latvian järjestettäväksi sekä ensi vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisat, jotka järjestetään Kanadassa Halifaxissa ja Moctonissa.

Tilaa MM-kisojen uutiskirje osoitteesta hs.fi/urheilukirje/

Lue kaikki MM-kisajutut osoitteessa hs.fi/jääkiekon-mm

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat