Heliövaara ja Glasspool etenivät Ranskan avointen kolmannelle kierrokselle: ”Fantastinen ottelu”

Kaksikko kaatoi Uruguayn Ariel Beharin ja Ecuadorin Gonzalo Escobarin.

Harri Heliövaara eteni parinsa Lloyd Glasspoolin kanssa Ranskan avointen nelinpelin kolmannelle kierrokselle. Arkistokuva.

27.5. 18:01 | Päivitetty 27.5. 18:20

Suomen Harri Heliövaara eteni brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa miesten nelinpelin kolmannelle kierrokselle Ranskan avoimessa tennisturnauksessa.

Heliövaara ja Glasspool nujersivat toisen kierroksen ottelussa Uruguayn Ariel Beharin ja Ecuadorin Gonzalo Escobarin lukemin 6–4, 6–2. Ottelu kesti tunnin ja 13 minuuttia.

”Olihan tämä hurjan hyvä suoritus. Lloyd pelasi upean ottelun ensimmäisellä kierroksella ja pidin silloin vain oman paikkani. Tämä oli puolestaan minulta fantastinen ottelu, ja Lloyd teki tarvittavan voittoon”, Heliövaara sanoi kamppailun jälkeen.

Heliövaara sanoi nauttineensa kentällä.

”Toista tuetaan, ja on upeaa, kuinka vedämme toisiamme. Ainahan sitä jännittää, ja totta kai on pientä kihelmöintiä, kun pelaan ensimmäistä kertaa Ranskan avointen pääsarjassa. Tänään olin kuitenkin ensimmäinen kentällä, joka tajusi, että kaikkia jännittää, ja ensimmäinen, joka pystyi rentoutumaan. Toisen erän puolivälissä minua hymyilytti, oli makea fiilis.”

Kolmannella kierroksella kaksikko mittaa monacolaisen Hugo Nysin ja puolalaisen Jan Zielińskin vireen.

”Nälkä kasvaa syödessä, ja itseluottamus on aika korkealla. Mahdollisuudet ovat mihin vain, jos pelaamme samalla lailla.”

Heliövaara ja Glasspool nappasivat avauskierroksella komean päänahan, kun pari voitti Ranskan avointen kaksinkertaiset saksalaismestarit Kevin Krawietzin ja Andreas Miesin.

”Olimme siinä pelissä ennakkoon selviä altavastaajia ja pystyimme hienoon suoritukseen. Oli vaarana, että olisi tullut vähän liiankin hyvä fiilis. Myös tämä toinen kierros oli ennakkoon paha, ja olimme ehkä edelleen altavastaajia”, Heliövaara luonnehti.

Heliövaara ja Glasspool olivat hävinneet kuluvalla massakaudella molemmille pareille, jotka he nyt ovat voittaneet Ranskan avoimissa. Heliövaara on tällä kaudella hävinnyt massalla myös Zielinskille ja Nysille, mutta tuo tappio tuli Nathaniel Lammonsin parina.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat