Leijonat teki historiaa ja eteni MM-finaaliin huiman taistelun jälkeen – ”Maali kuin maali”, totesi voitto-osuman sivaltanut Joel Armia

Suomi kaatoi Yhdysvallat välierissä maalein 4–3.

Suomi eteni finaalin voitollaan Yhdysvalloista.

28.5. 13:06 | Päivitetty 28.5. 17:42

Suomi eteni jääkiekon MM-finaaliin kaadettuaan Yhdysvallat välierässä maalein 4–3. Suomen maalit tekivät Miro Heiskanen, Sakari Manninen, Sami Vatanen ja Joel Armia.

Samalla varmistui Suomen historian ensimmäinen kotijäällä otettu MM-mitali.

Ottelun alku oli Leijonien kannalta karmea, kun kiekko oli Jussi Olkinuoran selän takana jo reilun minuutin pelin jälkeen. Nate Schmidt laukoi siniviivalta, kiekko muutti suuntaa Juuso Hietasen mailasta ja painui yläkulmaan ohi voimattoman Olkinuoran.

Suomi sai vähitellen paremman otteen pelistä, mutta maalipaikkoja ei liiemmin nähty. Lopulta esiin nousi Heiskanen. Dallas Starsin puolustajan napakka rystynosto painui yli maalivahti Jeremy Swaymanin olkapään ja kilahti yläriman kautta verkkoon ajassa 16.53.

Toinen erä alkoi suomalaisittain mainiosti, kun Sakari Manninen napautti kiekon aivan yläkulmaan. Ylivoimamaali syntyi ajassa 24.11.

Yhdysvallat ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan Sean Farrellin tarkka rannelaukaus tasoitti pelin ajassa 26.52.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa niin ikään vajaat kolme minuuttia. Sami Vatanen laukoi hieman onnekkaasti kiekon Swaymanin jalkojen välistä sisään.

”Ripuliranne sinnepäin”, Vatanen kommentoi C Morella.

Kolmannessa erässä Joel Armia pääsi näyttämään rannelaukauksensa tarkkuutta, kun hän sivalsi kiekon tolpan viereen ajassa 45.03.

Yhdysvallat tuli maalin päähän ajassa 57.09, kun Adam Gaudette laukoi kiekon verkkoon Olkinuoran längistä. Yhdysvallat pelasi ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla.

Suomi kesti Yhdysvaltojen viime minuuttien kovan paineen ja selvitti tiensä MM-finaaliin.

Finaalissa Suomi kohtaa Kanadan, joka kaatoi Tšekin murskalukemin 6–1.

MM-kisat huipentuvat sunnuntaina, jolloin pelataan loppu- ja pronssiottelu. Loppuottelu alkaa kello 20.20. Pronssin kohtalo ratkeaa kello 15.20 alkavassa ottelussa.

Tilaa MM-kisojen uutiskirje osoitteesta hs.fi/urheilukirje/

Lue kaikki MM-jääkiekon kisajutut osoitteessa hs.fi/jääkiekon-mm

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat