Kymmenet­tuhannet lipuitta jääneet Liverpoolin kannattajat ovat tehneet Pariisista lauantaina punaisen – ”Olemme vallanneet Pariisin”

Jopa 60 000 Liverpoolin kannattajaa matkusti lauantaiksi Ranskan pääkaupunkiin. Suurin osa oli vailla lippua Mestarien liigan finaaliin.

Liverpoolin kannattajat juhlivat ennen finaalia Eiffel-tornin edustalla.

28.5. 19:01

Pariisi oli lauantaina punainen Liverpoolin kannattajien takia. Jopa 60 000 Liverpoolin kannattajaa matkusti lauantaiksi Ranskan pääkaupunkiin, ja suurin osa oli vailla lippua Mestarien liigan finaaliin.

Kun vain 20 000 kannattajaa kummankin finaalijoukkueen kannattajakunnasta oli saanut liput, pakkautuivat kymmenettuhannet lipuitta jääneet Liverpool-kannattajat kaupungin itäpuolelle perustetulle fanialueelle ja muuttivat alueen punaiseksi mereksi.

”Katso ympärillesi, olemme vallanneet Pariisin”, sanoi otteluun Lontoosta saapunut Liverpool-kannattaja Rohan Sood uutistoimisto AFP:lle.

80 000 katsojaa pakkautuu illan aikana Stade de Francelle. Siellä alkaa kello 22 Liverpoolin ja Real Madridin kamppailu Euroopan jalkapallon arvostetuimmasta seurajoukkuekilpailun voitosta toisen kerran viiden vuoden aikana.

Jürgen Kloppin valmentama Liverpool tähtää kauden kolmanteen pokaaliin liigacupin ja Englannin cupin voittojen jälkeen. Espanjan jalkapallojättiläinen Real Madrid taas toivoo Karim Benzeman ja Vinicius Juniorin siivittävän joukkueen kautta aikain neljänteentoista Euroopan cupin voittoon.

Liverpool voi voittaa Mestarien liigan toisen kerran neljän vuoden sisällä vain päiviä sen jälkeen, kun se hävisi Englannin Valioliigan mestaruustaistelun kauden viimeisenä pelipäivänä.

“Jos olet jalkapalloihminen, tiedät, että joukkueeni saavutukset tällä kaudella ovat poikkeukselliset”, Klopp sanoi perjantaina.

”Kaikki me tiedämme, että suoritus arvioidaan mitalin värin mukaan pelin jälkeen.”

Klopp sanoi olevansa enemmän kuin iloinen ja ylpeä siitä, mitä hänen joukkueensa on saavuttanut tällä kaudella.

”Oloni on vielä parempi, jos voitamme pelin, ja vain se on mielessäni.”

Saksalaisvalmentaja sai hyviä uutisia ottelun alla, kun avaus­kokoon­panon keski­kenttä­pelaajat Fabinho ja Thiago Alcântara ovat taas pelikunnossa.

Liverpool voi lauantaina voittaa seitsemännen Euroopan cupin voittonsa, mikä toisi joukkueen tasoihin AC Milanin kanssa. Vain Real Madridilla olisi sen jälkeen enemmän Mestarien liigan tai sen edeltäjän Euroopan cupin voittoja.

Liverpoolilla on tuoreessa muistissa karvas muisto vuodelta 2018, kun se hävisi maalein 1–3 Real Madridille Kiovassa. Silloin Liverpoolin tähtihyökkääjä Mohamed Salah joutui loukkaantuneena vaihtoon avausjaksolla, kun Realin entinen tähtitoppari Sergio Ramos teloi Salahin.

Madrid tavoittelee viidettä Mestarien liigan voittoaan yhdeksän kauden sisällä. Enteellisesti se on voittanut kaikki seitsemän edellistä finaaliaan.

”Meille on suuri saavutus olla finaalissa. Tiedämme hyvin tämän seuran vaatimukset ja historian, mutta meille tänne pääsy on valtava juttu”, Realin päävalmentaja Carlo Ancelotti sanoi.

”Tämä kausi on ollut meille jo erittäin hyvä, mutta nyt olemme lähellä erittäin suurta saavutusta.”

Liverpool–Real Madrid kello 22.00. MTV3 ja Cmore näyttävät ottelun.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat