Ruotsalais­toimittaja ylistää Tamperetta, Leijonia ja yhtä pelaajaa – lyttää Tre Kronorin

Suomen ja Ruotsin viime vuosien menestys on kuin yö ja päivä.

Miro Heiskanen (keskellä) iski tehot 1+2 Yhdysvaltoja vastaan.

28.5. 19:09

Leijonien menestys koti-MM-kisoissa ei ole jäänyt huomaamatta Ruotsissa, ja ylistystä on sadellut kisojen mittaan. Sama tahti jatkui lauantaina, kun Suomi kaatoi Yhdysvallat maalein 4–3 ja eteni sunnuntain finaaliin.

Aftonbladetin Mats Wennerholm nosti esille Suomen ja Ruotsin välisen eron viime vuosina. Wennerholmin laskujen mukaan Suomi johtaa Ruotsia MM-mitaleissa peräti 9–1, kun mukaan otetaan myös nuorten ja naisten kisat vuodesta 2019 lähtien.

Kehuja tulee niin Tampereelle, Leijonille kuin yhdelle Leijona-pelaajalle.

”Olen aina pitänyt Torontoa maailman kiekkohulluimpana kaupunkina, mutta eiköhän Tampere ole Euroopassa jääkiekon keskipiste”, Wennerholm kirjoittaa.

Wennerholm muistuttaa, että Leijonat ylsivät jo neljänteen perättäiseen arvoturnausfinaaliin, kun Ruotsin sijoitukset ovat 5, 9, 4, 6.

”Se sattuu.”

Wennerholm nostaa kolumnissaan esiin erityisesti Leijonien puolustajan Miro Heiskasen. Heiskanen kokosi tehot 1+2 Yhdysvaltoja vastaan ja pelasi erinomaisen ottelun.

”Hän muistuttaa sujuvan luistelunsa ja liikevalikoimansa ansiosta Nicklas Lidströmiä. Hän saa kaiken näyttämään helpolta.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat