Ilveksen HJK-laina Kai Meriluoto viimeisteli kahdesti Interiä vastaan ja nousi jakamaan maalipörssin kärkeä

Kai Meriluoto vei kahdesti Ilveksen johtoon Interiä vastaan.

Kai Meriluodon tuuletus VPS:ää vastaan maalin jälkeen huhtikuun liigaottelussa.

28.5. 20:04

Ilveksen Kai Meriluoto, 19, nousi jakamaan miesten jalkapalloliigan maalipörssin kärkipaikkaa, kun mies täräytti lauantaina vierasottelussa kahdesti pallon Turun Interin verkkoon. Meriluodon maalit toivat tamperelaisille kuitenkin vain yhden pisteen, sillä Inter nousi 2–2-tasapeliin David Haro Iniestan ja Aleksi Paanasen maaleilla.

Meriluoto on tehnyt yhdeksässä liigaottelussa kuusi maalia ja jakaa maalipörssin kärkipaikan KuPS:n Tim Väyrysen kanssa.

"Vähän jäi pettynyt olo, kun kaksi kertaa menetimme johtoaseman”, harmitteli Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio.

"Peli oli täysin meidän kontrollissamme, mutta jotain tapahtui toisen maalin jälkeen. Tuntui, että jähmetyimme täysin ja menetimme harmittavasti täyden pistepotin”, Kallio jatkoi.

Interin päävalmentaja Miquel Grau sadatteli Kupittaan nurmen huonoa kuntoa.

"Ruoho on aivan liian pitkää, emmekä pääse ollenkaan harjoittelemaan luonnonnurmella. Tilanne on todella ikävä, sillä meillä pitäisi olla kotikenttäetu ja parhaat edellytykset kolmeen pisteeseen kotikatsomon edessä”, Grau vuodatti.

Edellisessä kotiottelussaan puolitoista viikkoa sitten Hakan Janne-Pekka Laine tasoitti viimeisellä minuutilla SJK:ta vastaan numeroiksi 1–1, mutta lauantaina oli vierasjoukkue FC Lahden vuoro tehdä 1–1-maali erotuomarin antamalla lisäajalla.

Viiden minuutin lisäaikaa oli pelattu jo yli neljä minuuttia, kun pallo ajautui Hakan maalin lähellä Loorents Hertsille. Hän laukoi kauden avausmaalinsa miesten jalkapalloliigassa, ja tuuletukset olivat sen mukaiset.

"Aina lähdetään voittamaan ottelua, joten tasapeli on pieni pettymys. Mutta kun se saadaan noin lopussa, niin kyllä maistuu”, Hertsi hersytteli.

Haka meni 1–0-johtoon 85. minuutilla, kun Logan Rogerson puski yläriman kautta pallon Antonio Regueron taakse. Haka oli tunnin kohdalla jo lähellä johtomaalia, kun Elias Collin laukoi ylärimaan.

"Ihan ei tullut avausmaalia liigassa. Lahden tasoitusmaalia en oikein nähnyt, jotain sähellystä siellä oli”, sanoi aiemmin pois vaihdettu Collin.

Ottelu oli Hakalle jo kuudes peräkkäinen voitoton ottelu ja Lahdelle neljäs. Hakan valmentaja Teemu Tainio oli murheellisella tuulella.

"Ketuttaa kuin pientä oravaa. Jalkapallo on joskus julma peli”, Tainio tilitti.

Molemmat joukkueet aloittivat maaottelutauon ja pelaavat seuraavan liigaottelunsa 18. kesäkuuta.

AC Oulu on kärsinyt toistuvista loukkaantumisista alkukaudella, mutta nuoret lahjakkuudet ovat astuneet loistavasti esiin mahdollisuuksia saadessaan.

Lauantain 1–0-kotivoitossa SJK:sta uransa avausmaalin iski vasurillaan 19-vuotias Onni Suutari. Esityön maaliin teki 17-vuotias Otso Liimatta.

"Tuntuu aivan mahtavalta. En ole ikinä kokenut tällaista. Oli kyllä mahtavaa voittaa SJK, varsinkin kun minun maalini ratkaisi”, raahelaislähtöinen Suutari hehkui.

Pelin päätyttyä oululaiskannattajat huusivat Suutarin nimeä.

AC Oulun peli on kulkenut mallikkaasti kotikentällä Raatissa. Viidestä pelistä voittoihin ovat päättyneet kohtaamiset Hakaa, Honkaa ja SJK:ta vastaan.

Erikoisen sarjaohjelman takia taulukon kolmanneksi noussut AC Oulu joutuu odottamaan seuraavaa kotipeliään heinäkuulle asti.

"Onhan se vähän hämmentävää. Varsinkin, kun kenttä olisi ensi kuussa paremmassa kunnossa”, Suutari viittasi Raatin luonnonnurmeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat