Mestarien liigan finaali­stadionin porteilla kaaos – finaalin alku viivästyi fanien sisään­pääsyn tukkeuduttua

Stade de France -stadionin porteilla turvajärjestelyt pettivät Mestarien liigan finaalia ennen.

Liverpoolin kannattajia Stade de France -stadionilla.

28.5. 22:09

Pariisissa Stade de France -stadionilla koettiin pitkiä odottavia minuutteja stadionin sisällä ja ilmeisesti pelottavia hetkiä porteilla, kun fanien sisäänpääsy viivästyi Liverpoolin ja Real Madridin väliseen finaaliin. Se viivästytti ottelun alkua ainakin viidellätoista minuutilla. Joukkueet tulivat uudelleen lämmittelemään kello 22.08. Ottelu pääsi lopulta alkamaan kello 22.37 eli 37 minuuttia myöhässä alkuperäisestä aikataulusta.

ESPN:n toimittajan Mark Ogdenin Twitterissä julkaisemalla videolla näkyy, miten ranskalaispoliisi sumutti jonkinlaista pippurikaasua Liverpoolin kannattajien päälle porteilla kannattajien odottaessa sisäänpääsyä.

Timesin toimittajan Henry Winterin mukaan faneilla oli vaikeuksia päästä sisään stadionille, jonka kapasiteetti finaalissa on 80 000 katsojaa. ”Painajaismaiset jonot, kertoi eräs kannattaja. Kaaosta, sanoi toinen”, Winter sanoi Twitterissä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan ottelun turvallisuutta valvoi 6 800 turvahenkilöstöön kuuluvaa työntekijää.

Mail on Sunday -lehden toimittajan Rob Draperin kertoman mukaan tapahtuman järjestäjien toimenpiteet epäonnistuivat ottelua ennen.

”Liverpoolin kannattajia ohjattiin heidän päädystään kohti Madridin päätyä. Kun lähdin sieltä, tunnelma oli kireä”, Draper kertoi Twitterissä.

Draperin mukaan kuuluttajan väite siitä, että viivästys johtuisi fanien myöhäisestä saapumisesta stadionille on vale.

”Kaaos alkoi syntyä tunti ennen ottelua. Tuhannet Liverpoolin kannattajat ovat viettäneet puolitoista tuntia selvitäkseen kelvottomista tarkastuspisteistä. Tämä on Euroopan jalkapalloliiton Uefan ja Stade de France syytä”, Draper sanoi Twitterissä.

Twitterissä näkyi myös videoita, joiden mukaan aitojen yli kiipesi kannattajia.

Englantilaisen jalkapallolegendan ja tv-kasvo Gary Linekerin mukaan huonommin tapahtumaa on tuskin mahdollista järjestää kuin Pariisin finaalia.

”Täydellisen kaoottista ja vaarallista”, Lineker totesi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat