Kari Jalonen tuimana – Tšekin supertähden hölmöily kävi kalliiksi: ”Olemme puhuneet tästä niin monta kertaa”

Kari Jalosen luotsaama Tshekki koki selkäsaunan MM-välierässä.

Kari Jalonen manasi joukkueensa jäähysumaa.

28.5. 22:30

Liikaa jäähyjä. Liikaa tyhmiä jäähyjä.

Näin tiivisti Tšekin päävalmentaja Kari Jalonen joukkueensa esityksen MM-välierässä Kanadaa vastaan. Kanada antoi huolella isän kädestä ja pöllytti Tshekkiä tylyin 6–1-lukemin.

Tšekin kurittomuus oli silmiinpistävää.

”Olemme puhuneet oikeastaan koko turnauksen ajan jäähyttömyydestä. Sen kanssa on ollut tekemistä ja sen kanssa on ollut ongelmia turnauksen alusta lähtien. En usko, että tässä turnauksessa pärjää noilla jäähymäärillä”, manasi vakavailmeinen Jalonen ottelun jälkeen.

Ottelun käännekohta tapahtui toisen erän kahdeksannella minuutilla, kun Tšekin supertähti David Pastrnak otti turhautuneena pelitilanteen ulkopuolella estämisjäähyn vajaat 60 metriä omasta maalista.

Kanada kuittasi jäähystä 2–1-johtomaalin, ja se oli menoa sen jälkeen.

Jalonen säästi Boston Bruinsin 26-vuotiaan tähtihyökkääjän palautevyöryltä, mutta manasi jäähyä median edessä.

”En ole jutellut hänen kanssaan. Kyllä pelaajat tietävät… heidän pitää tietää, mikä tilanne on. Me olemme puhuneet tästä pelaajien kanssa niin monta kertaa, että heidän pitää tietää”, Jalonen ruoti.

Vahvan avauserän jälkeen Tšekin pakka levisi täydellisesti toisessa erässä. Kanada vei erän puhtaasti 3–0.

Jalonen yritti herätellä joukkuettaan ottamalla aikalisän 3–1-maalin jälkeen. Ei auttanut.

”Meidän valmistautumisemme meni ihan nappiin. Tulimme peliin todella hyvin ja pelasimme juuri sitä peliä, mitä ajattelimme Kanadaa vastaan. Tomas Hertlillä oli paikka läpiajosta 1–0-tilanteessa. Siitä olisi voinut tulla 2–0, mutta tämä on ihan jossittelua”, Jalonen sanoi.

”Hukattiin totaalisesti oma pelimme niihin kahteen ylivoimamaaliin. Yritin saada aikalisällä fokusta takaisin, mutta ei enää onnistuttu. Kanadalle täytyy antaa krediitit siitä, että he pitivät pelin hallussa eivätkä antaneet meille enää mitään. Tämän tuloksen kanssa on elettävä.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat