Realin maalivahti Courtois oli Mestarien liigan finaalin hahmo – belgialainen on kandidaatti kauden parhaaksi jalkapalloilijaksi

Ilman Courtois’n loistavia torjuntoja Real Madrid ei olisi selvinnyt voittajaksi Stade de Francella, eikä Real Madrid olisi voittanut historiansa neljättätoista Euroopan cupin voittopokaalia, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen.

Thibaut Courtois juhli onnellisena Mestarien liigan finaalin jälkeen.

29.5. 0:54 | Päivitetty 29.5. 12:05

Voittajat ja maalintekijät muistetaan mestaruusotteluiden jälkeen, mutta lauantain Mestarien liigan finaalin jälkeen pitää kentän parhaimpana pelaajana muistaa maalivahti, Real Madridin belgialaismaalivahti Thibaut Courtois, 30.

Ilman Courtois’n loistavia torjuntoja Real Madrid ei olisi selvinnyt voittajaksi Stade de Francella, eikä Real Madrid olisi voittanut historiansa neljättätoista Euroopan cupin voittopokaalia.

Courtois teki ottelussa kaikkiaan yhdeksän torjuntaa, joista pari oli suorastaan maailmanluokan torjuntaa. Avausjaksolla hän torjui Liverpoolin Sadio Manén yrityksen tolppaan, ja perään pari Mohamed Salahin yritystä. Toisella jaksolla hänen paras torjuntansa tuli Salahin yritykseen, kun egyptiläishyökkääjä pääsi puolustuksen selustaan, mutta Courtois onnistui torjumaan käsivarrellaan pallon.

Courtois on voittanut urallaan La Ligan kolmesti ja Englannin Valioliigan kaksi kertaa, mutta Mestarien liigan voittaminen Stade de Francella Pariisissa on varmastikin hänen uransa suurin yksittäinen voitto.

Thibaut Courtois’n pitäisi kilvoitella tämän kauden esityksillään kauden parhaan jalkapalloilijan palkinnosta. Vuonna 1963 Ballon d’Or -palkinnon voittanut Lev Jashin on toistaiseksi ainoa maalivahti, joka on arvostetun palkinnon voittanut, mutta Courtois voisi ehkä olla toinen – niin vakuuttava oli hänen esityksensä finaalissa.

Veikkaan, että seurakaveri Karim Benzema, joka on tehnyt tällä kaudella Mestarien liigassa 15 maalia, saattaa olla kuitenkin se kaikkein vahvin ehdokas Realin joukkueesta kauden pelaajaksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat