Britanniassa pöyristyttiin ranskalais­poliisien otteista Mestarien liigan kaaoksessa, Ranskan sisä­ministeri kiittää poliisia ja syyttää britti­faneja

Uefan mukaan Mestarien liigan finaalia edeltänyt kaaos johtui väärennetyillä lipuilla sisään pyrkineistä Liverpool-faneista. Britanniassa koetaan, että kisajärjestelyt epäonnistuivat pahasti.

Sisäänpääsy tukkeutui ja stadionille jonottaneiden fanien päälle suihkutettiin pippurisumutetta lauantaina ennen Mestarien liigan finaalia Pariisissa Stade de France -stadionilla.

29.5. 11:10

REAL MADRID juhli lauantai-iltana Mestarien liigan voittoa kukistamalla Liverpoolin. Finaali ratkesi Vinicius Juniorin maalilla, joka jäi pelin ainoaksi.

Ottelu pääsi alkamaan myöhässä, sillä Pariisin Stade de France -stadionilla kannattajien sisäänpääsy ei sujunut odotetusti.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa syyttää kaaoksesta faneja, jotka olisivat pyrkineet otteluun väärennetyillä lipuilla. Uefan tiedotteen mukaan väärennetyt liput eivät toimineet ja siksi Liverpoolin pään kääntöportit tukkiutuivat.

Tämä aiheutti pelin viivästymisen 35 minuutilla, koska joukosta piti seuloa aidolla lipulla liikenteessä olevat.

Kun stadionin ulkopuolella väkimäärä kasvoi edelleen aloituksen jälkeen, poliisi hajotti väkijoukon kyynelkaasulla ja pakotti heidät pois stadionilta, Uefa kertoo tiedotteessaan.

Uefa jatkaa tapauksen tutkimista yhdessä Ranskan poliisin ja viranomaisten sekä Ranskan jalkapalloliiton kanssa.

Britanniassa Uefan selitys väärennetyistä lipuista ei tyydytä. Daily Mail -lehden mukaan Liverpool-fanit jäivät jumiin huonojen järjestelyjen takia, jonka lisäksi poliisi lisäsi paniikkia käyttämällä kyynelkaasua ja pippurisumutetta.

Alkuun väentungoksesta syytettiin paikalle myöhässä tulleita faneja. Brittiläinen tv-persoona Gary Lineker oli jumiin jääneiden fanien joukossa ja twiittasi:

"En ole varma, olisiko mahdollista järjestää tapahtumaa huonommin, vaikka yrittäisi. Erittäin häpeällistä ja vaarallista.”

Tilannetta stadionin valvontatiloista seurannut Ranskan sisäministeri Gerald Darmanin puolestaan twiittasi lauantaina, että syy olisi brittiläisten fanien. Samalla hän myös kiitteli poliiseja.

”Tuhannet brittiläiset ’kannattajat’, ilman lippuja tai väärennetyillä lipuilla, tukkivat sisäänpääsyn ja jotkut pahoinpitelivät vartijoita. Kiitos poliisivoimille, jotka ovat mobilisoituneet tänä iltana tässä vaikeassa tilanteessa.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat