Kuvakooste: Näin Mestarien liigan voittoa juhlittiin – Poliisi suojeli historiallista suihku­lähdettä Madridin keskustassa

Real Madridia juhlittiin niin paikan päällä Pariisissa kuin Madridissa Espanjassa.

Real Madridin kannattajat juhlivat Plaza de Cibeles -aukiolla Madridin kantakaupungissa.

29.5. 13:28

Espanjalainen Real Madrid kukisti Mestarien liigan finaalissa Liverpoolin 1–0 Pariisissa Stade de France -stadionilla.

Vinícius Júnior teki ottelun ainoan maalin, ja maalivahti Thibaut Courtois piti Realin kiinni voitossa useilla huipputorjunnoillaan.

Vinícius Júnior tuuletteli voittomaalia.

Real-fanit juhlivat yleisössä Vinícius Júniorin maalia.

Perinteinen voittokuva otettiin heti pelin jälkeen.

Mestaruus sai fanit hullaantumaan joukkueen kotikaupungissa Madridissa.

Torilla tavataan -ilmaisu käy sielläkin. Plaza de Cibeles on Espanjan pääkaupunki Madridin keskustassa sijaitseva aukio, jonne mahtuu juhlimaan isompikin joukko.

Juhlijat kerääntyivät sankoin joukoin Plaza de Cibeles -aukiolle Madridissa, kun voitto varmistui.

Yleisössä pääsi myös surffaamaan Madridin keskustassa.

Aukiolta löytyy 1800-luvulta peräisin oleva suihkulähde, mutta sitä suojattiin lauantai-iltana erittäin tarkasti. Kyseinen suihkulähde on perinteinen Real Madridin juhlapaikka.

Poliisi ja fanit ottivat illan kuluessa myös yhteen. Osa yhteydenotoista liittyi siihen, että fanit pyrkivät lähestymään historiallisesti arvokasta, Espanjan sisällissodankin kestänyttä, suihkulähdettä.

Poliisi ja jalkapallokansa ottivat yhteen Madridissa mestaruusjuhlinnan yhteydessä.

Brittiläisen Metro-lehden verkkosivuilla on video, jossa näkyy, kuinka sadat Real-fanit yrittävät lähestyä suihkulähdettä, mutta poliisit karkottavat heidät.

Suihkulähteen patsas on saanut innoituksensa antiikin kreikkalaisesta myytistä. Patsas kuvaa jumalatar Kybeleä kahden leijonan vetämissä vaunuissa.

Huhtikuussa jumalatar Kybele sai La Liga -voiton kunniaksi Real Madrid -asustuksen. Nyt suihkulähde oli kuitenkin jo kaukaa rajattu faneilta.

Myös Suomessa on varauduttu sunnuntain jääkiekon MM-finaaliin suojaamalla Helsingin Havis Amanda ja Tampereen keskustorin suihkulähde.

Ottelua seurattiin monissa baareissa Madridissa. Tunnelma oli katossa, eivätkä tuolitkaan pysyneet lattiassa.

Se on maali!

Tuoli sai kyytiä madridilaisessa pubissa, kun Real Madridin voitto varmistui.

Mestaruus on Realille 14:s Mestarien liigassa ja sitä edeltäneessä Euroopan cupissa. Voiton myötä joukkue matkustaa elokuussa Helsinkiin, jossa se kohtaa Uefa Super cupissa Eintracht Frankfurtin, joka voitti hiljattain Eurooppa-liigan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat