Ranskan urheiluministeri syyttää Liverpoolia Mestarien liigan finaalin kaaoksesta, faneilla tuhansia väärennettyjä lippuja

Ranskan urheiluministerin mukaan Pariisissa oli 30 000–40 000 Liverpoolin kannattajaa, joilla oli tekaistu pääsylippu otteluun tai ei ollenkaan pääsylippua.

Liverpoolin kannattajat pettyivät jalkapallon Mestarien liigan finaalissa Pariisissa.

30.5. 13:09 | Päivitetty 30.5. 15:18

Ranskan urheiluministeri Amelie Oudea-Castera syyttää Liverpoolia jalkapallon Mestarien liigan lauantaisesta sekasorrosta, jossa poliisi hajotti kannattajien väkijoukkoa kyynelkaasulla Pariisissa.

Loppuottelu Liverpoolin ja Real Madridin kesken viivästyi 35 minuuttia, koska suuri osa Liverpoolin kannattajista ei ollut päässyt Stade de France -stadionin sisälle.

Ministeri Oudea-Castera sanoi RTL:n radiohaastattelussa, että Liverpool ei pystynyt organisoimaan kannattajiensa tuloa Pariisin.

”Toisin kuin Real Madrid, Liverpool jätti fanit oman onnensa nojaan”, ministeri sanoi.

Hänen mukaansa Pariisissa oli 30 000–40 000 Liverpoolin kannattajaa, joilla oli tekaistu pääsylippu otteluun tai ei ollenkaan pääsylippua.

”Meidän pitää selvittää, mistä nämä valeliput oli hankittu, ja miten niitä oli voitu tuottaa noin valtavia määriä”, ministeri sanoi.

Tekaistut liput saivat stadionin sisääntuloportit sekaisin.

Ministeri Oudea-Castera korosti kuitenkin, että Mestarien liigan finaalia edeltäneessä sekasorrossa kaikkein eniten katumusta aiheuttaa kyynelkaasun käyttö.

Joukkojen hajottamiseen tarkoitetulle kaasulle altistui myös perheitä ja lapsia.

Ministeri tapaa maanantaina ottelun turvallisuudesta vastaavia tahoja ja Euroopan jalkapalloliiton Uefan edustajia.

Ranska järjestää lähivuosina muun muassa rugbyn MM-kisat vuonna 2023 ja Pariisin kesäolympialaiset 2024, mutta ministeri ei ole huolissaan niiden turvallisuudesta.

”Olen vakuuttunut, että otamme lauantain tapahtumista opiksemme ja parannamme järjestelyissä kaikkea”, urheiluministeri Oudea-Castera vakuutti.

Lue lisää: Uefa ja Ranskan poliisi epä­onnistuivat pahasti Mestarien liigan finaalissa – se oli samalla varoitus Helsingissä pelattavaa Supercupia silmällä pitäen

Lue lisää: Mestarien liigan finaali­stadionin porteilla kaaos – finaalin alku viivästyi fanien sisään­pääsyn tukkeuduttua

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat