Tausta­joukoilleen kiivaasti huutaneen tanskalaisen teinitähden käytös saa ankaraa kritiikkiä

Holger Rune putosi tenniksen Ranskan avoimista hävittyään Norjan Casper Ruudille.

Holger Runen pelit Ranskan avoimissa päättyivät puolivälieriin.

2.6. 11:04

Tenniksen miesten ATP-kiertueella on viime aikoina kohistu vasta 19-vuotiaasta Espanjan Carlos Alcarazista, josta povataan seuraavaa suurpelaajaa.

Käynnissä olevissa Ranskan avoimissa Alcarazin tie nousi pystyyn puolivälierissä, kuten kävi myös tanskalaisella ikätoverilla Holger Runella. Runen tapauksessa pelitaitoja enemmän puhutaan kuitenkin nuorukaisen käytöksestä.

Rune hävisi puolivälierissä Norjan Casper Ruudille neljässä erässä, ja ottelun aikana nähtiin varsin erikoinen välikohtaus.

Rune oli tappiolla kolmatta erää, kun hän purki tuntojaan taustajoukkojensa aitiota kohti.

”Lähde, lähde, lähde!” Rune huusi turhautuneen oloisena.

Hänen äitinsä Aneke lähti katsomosta, mutta palasi myöhemmin takaisin.

Rune sai runsaasti kritiikkiä käytöksestään. Hän selitti myöhemmin, ettei huuto ollut tarkoitettu äidille.

”Rakastan äitiäni enkä lähetä häntä pois. Kun olen turhautunut, voi auttaa, että äitini tai valmentajani poistuu, jotta minun ei tarvitse keskittyä kahteen (henkilöön). Hän poistui myös ottelussa Stefanosta (Tsitsipas) vastaan antaakseen minulle rauhaa. Hän päättää siitä, en minä”, Rune kirjoitti Twitterissä.

Oli huudot kohdistettu äidille tai valmentajalle, on kyseessä varsin erikoisesta tempauksesta.

”On käsittämätöntä, että hänellä ei ole enemmän kunnioitusta aitiotaan (taustajoukkojaan) kohtaan. Hän pelaa niin hyvin, mutta tämä vie paljon pois hänen saavutuksistaan”, Ruotsin Discoveryn asiantuntija Jonas Björkman kommentoi Aftonbladetin mukaan.

Myös Ruud antoi oman näkemyksensä kovaäänisen ja paljon elehtivän Runen käytöksestä.

”Hän on nuori ja uusi, joten tällaista voidaan antaa anteeksi, mutta kun pelaa isolla näyttämöllä, voi olla aika kasvaa aikuiseksi”, Ruud totesi.

Rune hoiti ottelun jälkeen kättelyn hyvin nopeasti, eikä edes katsonut Ruudia. Norjalaisen käytös pukukopissa ei sen sijaan ollut paljon parempaa, kertoo Rune.

”Hän tuli eteeni ja huusi ’jaa!’ suoraan päin kasvojani. Ihmettelin, mitä hän oikein puuhaa. Ei tuollaista tehdä. Kentällä voi iloita, mutta tuo on tyylitöntä. Osoita vähän kunnioitusta”, Rune kertoi tanskalaiselle Ekstrabladetille.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat