Matilda Castren aloitti mainiosti major-kilpailun, jossa on jaossa kaikkien aikojen suurimmat palkinto­rahat

Castren sivusi kauden parasta avauskierroksen tulostaan.

Matilda Castren pelasi US Openin avauskierroksen torstaina kaksi alle parin.

2.6. 21:13 | Päivitetty 2.6. 22:16

Matilda Castren aloitti torstaina mainiosti urakkansa uransa seitsemännessä golfin major-kilpailussa.

Castren selvitti avauskierroksen 69 lyönnillä US Openissa, joka pelataan tänä vuonna Pine Needlesin kentällä Pohjois-Carolinan osavaltiossa.

Tällä kaudella Castrenilla on takana yhdeksän lyöntipelikilpailua LPGA-kiertueella. Niistä kuudessa hänen avauskierroksen tuloksensa ylitti par-lukeman.

Nyt hän sivusi pariin suhteutettuna kauden parasta avauskierrostaan, koska tulos oli kaksi alle. Tuloskorttiin merkattiin viisi birdieä ja kolme bogia.

”Huonot lähestymiset harmittivat alkukierroksesta, mutta pysyin kärsivällisenä. Sitten kierros kääntyikin parempaan suuntaan”, Castren sanoi tiedotteessa.

Kierroksen jälkimmäisellä puoliskolla Castren onnistui tekemään peräti neljä birdieä.

”Olen tyytyväinen peliini. Hyvä startti. Alle parin tulos US Openissa on aina hyvä startti. Tästä on hyvä jatkaa”, sanoi Castren, joka 16. reiällä upotti arviolta 12-metrisen birdieputin.

Kun suurella osalla pelaajista oli torstaina illalla Suomen aikaa kierros kesken, Castren oli neljän lyönnin päässä kisaa johtaneesta yllättäjästä, ruotsalaisesta amatööristä Ingrid Lindbladista (–6).

Aiemmissa major-kilpailuissaan Castren on viidesti päätynyt jakamaan sijoja 19–30, ja kerran tuloksena on ollut karsiutuminen viikonlopun kierroksilta.

Paras sijoitus 19:s on peräisin viime vuodelta Euroopan toisesta majorista, Ranskassa pelattavasta Evian Championshipistä.

US Openissa tehdään tällä kertaa naisten golfkilpailujen historiaa siinä mielessä, että jaossa on kaikkien aikojen suurin palkintorahapotti, kymmenen miljoonaa Yhdysvaltojen dollaria eli noin 9,3 miljoonaa euroa.

Voittajan osuus on 1,8 miljoonaa dollaria.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat