Yhdysvaltojen ammattilaisliigaan tähtäävä Konsta Kurikka vaihtaa maata: ”Tarvitsen lisää kovaa työtä”

Pelaamaan Espanjan pääsarjassa ei ollut tarpeeksi kehittävää kovanäppiselle syöttäjälle.

Konsta Kurikka esitteli heittotaitojaan maaliskuussa HS:lle Helsingin Olympiastadionin sisätiloissa.

3.6. 8:14

Konsta Kurikan matka baseballin ammattipelaajana jatkuu Espanjasta Saksaan.

Valenciassa pelannut Kurikka koki, ettei hän kehity tarpeeksi Espanjan pääsarjassa, ja hän siirtyy Haar-Disciples seuraan Saksan Bundesliigaan Müncheniin.

”Tarvitsen lisää kovaa työtä, hyvää valmennusta ja pelikokemuksen kartuttamista. Näitä kaikki on tarjolla Münchenissä”, Kurikka sanoo tiedotteessa.

Espanjassa Kurikka aloitti kauden maaliskuussa. Kevään aikana kuitenkin selvisi, ettei Espanjan liigan taso vastannut Kurikan odotuksia. Saksasta löytyi korvaava paikka kovakätiselle syöttäjälle.

Kurikan haaveena on pelata ensimmäisenä suomalaisena Yhdysvaltojen MLB-liigassa.

”Uskon, että olen heiton päässä unelmastani, Amerikan ammattilaisliigasta. Haluan, että olen baseballin esikuva ja minut tunnetaan Suomen ensimmäisenä baseball-ammattilaisena. Haluan mennä heittämällä Amerikkaan”, Kurikka sanoi HS:n haastattelussa 24. maaliskuuta 2022.

Lue lisää: Kaverit Espanjassa naureskelevat Konsta Kurikan videoille, mutta pian voi hymy hyytyä: ”Ei kannata räpäyttää silmiä, tai menee koko syöttö ohi”

Kurikka on taustaltaan entinen pesäpalloilija. Hän voitti pesäpallon miesten Suomen mestaruuden Sotkamon Jymyssä vuonna 2020.

Heinäkuussa Kurikka pelaa ensimmäiset viralliset maaottelunsa baseballissa, kun Suomi kohtaa Liettuan, Sveitsin ja Romanian EM-karsinnoissa Liettuan Utenassa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat