Ranskan avointen johtaja vähätteli tylysti naisten otteluita: ”Entisenä naispelaajana ei tunnu epäreilulta sanoa tätä”

Entisen maailmanlistan ykköspelaajan Amelie Mauresmon mukaan kommentit oli irrotettu asiayhteydestään.

Ranskan avoimen tennisturnauksen johtajan Amelie Mauresmon mielestä miesten otteluilla on naisten pelejä enemmän vetovoimaa.

3.6. 16:54

Ranskan avoimen tennisturnauksen johtajan Amelie Mauresmon kommentit kummastuttavat tennismaailmaa. Entinen maailmanlistan ykköspelaaja sanoi aiemmin tällä viikolla, että naisten ottelut eivät ole yhtä kiinnostavia kuin miesten.

”Naisena ja entisenä naisten tennispelaajana minusta ei tunnu epäreilulta sanoa tätä. Tällä hetkellä miesten pelit kiinnostavat enemmän ja niillä on enemmän vetovoimaa”, Mauresmo sanoi BBC:lle.

Turnauksen kymmenestä iltaottelusta vain yksi on ollut naisten peli, kun Ranskan Alize Cornet voitti Latvian Jelena Ostapenkon torstaina 26.5. Illat ovat turnauksen parhaita peliaikoja. Silloin käynnissä on vain yksi ottelu, johon koko tennismaailman katseet kiinnittyvät.

Mauresmon mielestä on vaikeaa sijoittaa naisten otteluita iltoihin.

Erikoiset kommentit nousivat esiin, kun tenniksen maailmanlistan ykkönen Iga Swiatek piti niitä vähättelevinä. Hän pelaa kaikki turnauksen ottelunsa päivällä, sillä myös lauantain finaali yhdysvaltalaista Coco Gauffia vastaan alkaa paikallista aikaa kolmelta iltapäivällä.

Myöhemmin Mauresmo pyysi kommenttejaan anteeksi.

”Haluan pyytää anteeksi pelaajilta, jotka pahastuivat kommenteistani. Ne oli irrotettu asiayhteydestään”, hän totesi.

Mauresmo toimii Ranskan avointen johtajana ensimmäistä kertaa. Tulevaisuudessa hän haluaa nykyaikaistaa turnausta.

”Päätös yhdestä naisten iltaottelusta ei ollut minun. Jotta olisimme reilumpia naispelaajia kohtaan, ensi vuonna voisi sijoittaa iltoihin kaksi ottelua tai ehkä naisten ottelun ja nelinpelin.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat