Uefa pyysi anteeksi Mestarien liigan finaalin kaaosta

UFC-tähti Paddy Pimblett kuvailee ottelua ranskalaiselle RMC Sportille elämänsä pelottavimmaksi kokemukseksi: ”Kun kysyimme poliisilta, mitä on meneillään, he nauroivat päin naamaa”.

Mestarien liigan finaalissa vallitsi kaaos, ja Liverpoolin kannattajat joutuivat puristuksiin odottaessaan sisäänpääsyä stadionille.

3.6. 22:44

Euroopan jalkapalloliitto Uefa pyysi perjantaina anteeksi Mestarien liigan finaalin tapahtumia. Ottelu pelattiin Stade de Francella Pariisissa lauantaina 28. toukokuuta.

Jalkapallon huippuottelun alku viivästyi yli puoli tuntia, sillä stadionilla ja sen ulkopuolella vallitsi täysi kaaos. Suuri osa Liverpoolin kannattajista ei päässyt sisään ajoissa, kymmenettuhannet joutuivat puristuksiin stadionin ulkopuolella ja liputtomat kiipesivät sisään aitojen ylitse.

Lue lisää: Mestarien liigan finaali­stadionin porteilla kaaos – finaalin alku viivästyi fanien sisään­pääsyn tukkeuduttua

UFC-tähti ja Liverpool-fani Patrick ”Paddy” Pimblett oli paikalla ottelussa. Hän kuvailee ranskalaisen RMC Sportin haastattelussa tilannetta elämänsä pelottavimmaksi kokemukseksi.

Ottelun jälkeen kaaos oli jopa pahempi kuin ennen sitä.

”Joillakin oli aseita, esimerkiksi veitsiä, rautaputkia ja mailoja. Ihmisiä puskettiin maahan, ja heidän kellojaan ja muita tavaroitaan varastettiin”, Pimblett kertoo.

Sisäänpääsy stadionille oli hänen mukaansa monimutkainen. Joidenkin lippuja varastettiin, ja poliisit sumuttivat kyynelkaasua kannattajien päälle.

”Kun kysyimme poliisilta, mitä on meneillään, he nauroivat päin naamaa. En ole koskaan pelännyt omani ja muiden turvallisuuden puolesta niin paljon.”

Esimerkiksi Ranskan urheiluministeri Amélie Oudéa-Castéra syytti Liverpoolia kaaoksesta. Viranomaiset ovat muutenkin moittineet fanien toimintaa finaalissa.

Lue lisää: Ranskan urheiluministeri syyttää Liverpoolia Mestarien liigan finaalin kaaoksesta, faneilla tuhansia väärennettyjä lippuja

Pimblettin mukaan järjestäjissä oli kuitenkin enemmän ongelmia. Hänelle yritettiin väittää, että suoraan Liverpoolilta ostettu pääsylippu ei ole oikea, ja hänen mukaansa järjestäjät varastivat ihmisiltä lippuja.

”He ottivat ihmisten lippuja ja yrittivät väittää, etteivät ne ole virallisia, eivätkä antaneet niitä takaisin.”

Anteeksipyyntö Uefalta julkaistiin perjantaina virallisessa tiedotteessa.

”Uefa pyytää vilpittömästi anteeksi kaikilta, jotka kokivat tai todistivat pelottavia tapahtumia Mestarien liigan finaalissa. Kenenkään jalkapallofanin ei pitäisi joutua sellaiseen tilanteeseen, ja se ei saa tapahtua uudelleen”, liitto linjaa tiedotteessaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat